Imatge de diversos joves fent un 'botellón'

Se'ls descontrola la festa: 200 joves en un botellón a Catalunya

L'alcalde del municipi ha reclamat consciència als joves durant l'onada de rebrots

L'Ajuntament de Banyoles ha constatat reiteradament que els caps de setmana s'omplen de grups extenssísims de joves, uns 200 aproximadament el passat dissabte, que celebren festes alcohòliques nocturnes. Aquests «botellons» solen tenir lloc a la zona del parc de la Draga. Així mateix, l'alcalde, Miquel Noguer, ha fet una crida als joves de la ciutat demanant que si us plau prenguin consciència i no realitzin aquests esdeveniments, per tal d'evitar la propagació de la Covid-19 que afecta el món en forma de pandèmia.

Demana prevenció, consciència i seguretat

Noguer ha reclamat els joves que no es relaxin i segueixin totes les mesures de prevenció i seguretat, sobretot els caps de setmana. Paral·lelament, ha reconegut que els ciutadans més joves es van comportar de manera exemplar durant la quarantena a escala estatal. Segons l'alcalde, «no pot ser que si la normativa parla que els bars han de tancar a la una de la matinada, grups de joves es concentrin a diferents indrets de la ciutat per continuar la festa fins a la matinada, i a vegades en concentracions molt superiors a les permeses».

En la mateixa línia, Noguer reclama els joves que siguin plenament conscients de la problemàtica que els concerneix tant a ells com a les seves famílies, així com per la resta de societat per tal de frenar els contagis. D'aquesta manera, s'han desplegat efectius de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra per dissoldre els «botellons» i dissuadir els joves de no realitzar-ne més.

Finalment, Noguer, en comptes de criminalitzar els joves, els ha demanat reflexionar i que, com a mínim, si volen sortir, que ho facin amb grups de sis persones, el màxim establert per l'últim decret de la Generalitat de Catalunya, i sense sobrepassar els horaris estipulats en les mesures.