Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Agents dels Mossos d'Esquadra al costat de diversos vehicles policials amb llums enceses

Els Mossos estan en màxima alerta davant possibles disturbis per la sentència del Suprem contra Torra

La policia catalana ha suspès els torns de treball i horaris habituals dels agents de la BRIMO i l'ARRO
Agents dels Mossos d'Esquadra al costat de diversos vehicles policials amb llums enceses
Els possibles incidents davant una hipotètica sentència d'inhabilitació del president Torra han posat els Mossos en màxima alerta. | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra estan mobilitzats davant un hipotètic escenari de disturbis si el Tribunal Suprem acaba confirmant la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Segons avança aquest divendres el diari 'El Periódico', el gabinet de coordinació del Pla Operatiu Minerva, que gestiona la disponibilitat d'agents antidisturbis de la policia catalana i que es va dissenyar fa prop d'un any per controlar les protestes contra la sentència del procés, ha activitat el nivell de màxima alerta davant el possible escenari d'aldarulls.

Així mateix, el citat mitjà assegura que en la jornada d'ahir, el cap dels Mossos, Eduard Sallent, va transmetre en una instrucció interna als agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de les diferents Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) la suspensió dels seus torns de treball i horaris habituals. Així, segons aquestes instruccions, han d'estar disponibles per a «maximitzar i garantir la seva capacitat de resposta». També s'especifica que els agents que no estiguin treballant hauran d'estar «localitzables», seguint el mateix protocol d'una «guàrdia presencial».

En aquest sentit, Eduard Sallent ha explicat que la decisió l'ha pres el gabinet de Pla Operatiu Minerva tenint en compte «les actualitzacions dels informes d'amenaces que elabora la Comissaria General d'Informació».

Guàrdia Civil i Policia Nacional, també estan en alerta

Davant la imminent sentència del Tribunal Suprem sobre la inhabilitació del president Quim Torra, no només els Mossos d'Esquadra estan en alerta. També ho estan la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, segons avançava el passat dimarts el digital 'Crónica Global'. En aquest sentit, el mitjà assegura que els dos cossos de seguretat estan preparats per desplegar-se al Port de Barcelona o a l'Aeroport del Prat, si fos necessari, així com per donar suport a la policia catalana si així ho sol·licitessin.

En aquest sentit, cal recordar que la Policia Nacional va traslladar uns 200 efectius a Catalunya pocs dies abans de la celebració de la Diada. A aquest contingent, arribat procedent de Madrid, Astúries i la Comunitat Valenciana, cal sumar els agents d'ambdós cossos de seguretat que tenen la seva base a territori català.