Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Passadís d'una escola buit amb motxilles als penjadors

Pares i mares de Catalunya es neguen a portar fills a l'escola: «Un desatre»

Reclamen al professorat que convoqui vaga i alerten que emprendran accions legals
Passadís d'una escola buit amb motxilles als penjadors
L'associació FRE reclama al professorat que es planti si cal | Unsplash

El moviment de pares i mares que ha decidit no portar els fills a l'escola aquest curs, per les condicions en què s'han reobert els centres en la situació de pandèmia, s'han constituït formalment en l'associació Famílies per a la Revolta Educativa.

L'objectiu de FRE és «emprendre una campanya sostinguda en el temps que reverteixi no només els efectes de l'inici de curs en termes de transmissió comunitària de la pandèmia, sinó també per lluitar contra les agressions que ha rebut l'educació pública en els darrers anys». Per això, l'organització reclama al professorat que es planti si cal «creant un sindicat independent que convoqui una vaga indefinida, un cop constatat l'abandonament lamentable dels sindicats».

Alerten que emprendran accions legals si és necessari

L'organització ha afirmat que l'inici de curs ha estat «un desastre anunciat» i ha afegit que hi ha una situació de «descontrol». Per això «ens plantem i ens organitzem per exigir responsabilitats legals per aquesta temeritat», ha afirmat l'associació, al temps que acusa l'administració de tenir una actitud «miserable».

La FRE ha elaborat un decàleg on reclama que no es canviïn més els protocols i les mesures de seguretat dels centres i alerta que denunciaran «pública, administrativament i si s'escau penalment» la retirada de mesures de seguretat. Asseguren que hi ha «risc de trencadissa» dels grups estables arreu i demanen que es replantegin serveis com els d'acollida, menjador, transport i extraescolars.

En tercer lloc critiquen la desinformació, «opacitat» i desorganització com a font de risc i asseguren que denunciaran legalment si fa falta «les coaccions, els canvis de criteris constants, la desinformació i l'ocultació d'informació sobre casos positius». Fan una crida a mobilitzar el conjunt de les comunitats educatives, insten Salut a no canviar el protocol d'actuació i critiquen la reducció del període de quarantena. A més, reclamen el tancament «immediat» de centres on hi ha més d'un grup confinat.

Demanen que inspecció de treball actuïn

Pel que fa als treballadors, exigeixen a la inspecció de treball que actuï davant la «inexistència» de mesures de seguretat i la «insuficiència» d'EPI.

Per últim, reclamen garanties d'igualtat en l'educació no presencial i que es doni accés als continguts a aquelles famílies amb un membre de risc o que no volen assumir un risc per a la seva família. «Demanem a les famílies que es revoltin per motius de salut pública, els seus fills acabaran pagant la incompetència dels polítics», afirmen.