Carles Puigdemont en primer pla, amb les ulleres posades i el micròfon davant

Puigdemont acusa VOX de «mentiders» després que el Parlament Europeu confirmi que no va cobrar dietes el 2019

La formació d'extrema dreta assegurava que l'expresident havia de tornar la meitat de la retribució

«El Parlament Europeu confirma que VOX ha mentit: ni jo ni Toni Comin hem de tornar dietes del 2019. Bàsicament perquè no les hem rebut mai!». L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat així, a través de Twitter, que la nota que VOX ha difós aquesta setmana afirmant que gràcies a ells els dos independentistes haurien de tornar diners diu mentides.

L'eurodiputat català inclou a la piulada la carta que li ha enviat el director general de Finances del Parlament Europeu, Didier Klethi, en què detalla la seva situació pel que fa a les retribucions de la cambra, confirma que el 2019 no en va cobrar cap i assegura, per tant, que «no veu cap raó» per demanar-li que en torni el 50%. «Aquesta és l'extrema dreta que va actuar com a acusació popular contra els nostres col·legues al judici a Madrid. Mentiders», clou la piulada Puigdemont.

Comín i Puigdemont no van assistir a cap sessió del Parlament Europeu durant el 2019

Tot plegat després que l'eurodiputat de VOX, Jorge Buxadé, hagi assegurat aquesta setmana que la Direcció General de Finances del Parlament Europeu li havia reconegut, en resposta a una carta seva, que Puigdemont i Comín havien de tornar la meitat de les dietes rebudes el 2019. Puigdemont i Comín no van assistir a les sessions plenàries del 2019, mentre va durar el contenciós obert per la justícia espanyola que qüestionava que poguessin prendre l'acta d'eurodiputats.

El litigi es va acabar quan la justícia europea va resoldre a favor dels dos líders independentistes, que van assistir com a eurodiputats per primera vegada a un ple del Parlament Europeu el gener del 2020. Així ho confirma la carta de la Direcció General de Finances, que a més subratlla que no van cobrar les retribucions corresponents al 2019 de forma retroactiva.

A la carta que ara Puigdemont fa pública, Klethi subratlla que les consideracions fetes a Buxadé són de caràcter general i no fan referència específica a cap eurodiputat, ateses les normes de protecció de dades personals. «Per tant, qualsevol referència del senyor Buxadé Villalba sobre qualsevol membre del Parlament, inclòs vostè mateix, en relació amb les decisions d'aquest Departament i a la possible obligació de retornar al Parlament part de les retribucions són la seva assumpció personal», remarca.