Imatge d'arxiu d'una aula

El canvi «excepcional» que acaba d’anunciar el govern sobre les escoles

Celaá també anuncia que s'adaptaran les PAU i el currículum via ordre ministerial

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha anunciat que el govern espanyol permetrà de manera «excepcional» contractar professors sense el màster de formació didàctica sempre que «compleixin els requisits» com a «reforç» al professorat.

Celaá ha explicat que aquesta possibilitat, que serà «conjuntural» mentre duri «el curs de la pandèmia», només serà possible en aquelles CCAA on s'esgotin les llistes d'interins i d'aspirants. La «flexibilització» dels requisits també es podria estendre a l'antic CAP.

D'altra banda, Educació també preveu aprovar una ordre ministerial per «adaptar» les proves d'accés a la universitat, les PAU, seguint un model «similar al del curs passat», així com els currículums i les programacions didàctiques. El ministeri també vol adaptar les pràctiques en formació professional i facilitarà a les CCAA un formulari per a una «recollida sistemàtica d'informació» de la situació dels centres.

Celaá i Illa s'han reunit aquest dijous amb els consellers de Sanitat i Educació de les CCAA

Els ministres han acordat diverses mesures, entre elles, la de permetre de manera excepcional que es contractin professors de reforç sense el màster en aquelles comunitats on s'hagin esgotat les llistes d'interins. Celaá no ha concretat de quina xifra es tractaria ni quines CCAA estan afectades per aquesta situació però ja anunciat que es flexibilitzaran els requisits i que això podria incloure també l'antic CAP.

La ministra ha detallat que aquesta mesura «conjuntural» es mantindrà mentre duri «el curs de la pandèmia». També ha explicat que s'adaptaran les proves PAU a les que s'han fet aquest curs així com el currículum i les programacions didàctiques i les pràctiques de formació professional.

Celaá ha dit també que la prioritat a hores d'ara continua essent mantenir la formació presencial i a temps complet. «Les escoles s'han de mantenir obertes», ha insistit. En aquest sentit, ha dit que ha instat a les CCAA a fer servir material didàctic presencial i a distància i a potenciar els mètodes didàctics innovadors, també per als alumnes en quarantena. A més, les autonomies hauran de lliurar informació al ministeri a través d'un formulari on, entre d'altres coses, s'especificarà les dades relatives a l'atenció que 'en línia' que es faci dels alumnes.