YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Baqueira Beret presenta un ERTO que afecta el 30% de la plantilla

Segons el diari Segre, afectaria a l'entorn d'uns 200 treballadors, sobretot personal de pistes, remuntadors i manteniment

Pla de detall d'un rètol que anuncia Baqueira Beret, amb l'estació al fons
Baqueira Beret ajorna l'inici de temporada previst per divendres | LleidaDiari.cat

Baqueira Beret ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afecta el 30% de la plantilla, tal com va informar l'estació. Segons el diari Segre, afectaria a l'entorn d'uns 200 treballadors, sobretot personal de pistes, remuntadors i manteniment.

Les restriccions de mobilitat decretades pel Govern per la covid-19 han dut l'estació a adoptar aquesta mesura ja que ara només té la meitat del seu domini esquiable en funcionament. Fins ara, Baqueira ha pogut incorporar el 70% de la seva plantilla habitual durant la temporada. La voluntat de Baqueira és anar incorporant la resta de treballadors a mesura que vagi obrint progressivament pistes, instal·lacions i serveis així que la desescalada de les restriccions ho permeti.

MagmaCultura acomiada 231 treballadors

L'empresa MagmaCultura va acomiadar el passat 18 de desembre a 231 treballadors subcontractats de la Sagrada Família i Casa Museu Gaudí, segons un comunicat del sindicat SUT i que va confirmar la basílica.

L'expedient de regulació d'ocupació (ERE) de MagmaCultura es va produir amb motiu de la finalització per part de la Junta Constructora del temple dels contractes de prestació de serveis que acaben el 31 de desembre del 2020.

La Junta Constructora de la Sagrada Família ha declarat a Europa Press que la finalització i no renovació del contracte amb l'empresa es deu a la no activitat del temple, sense la previsió de recuperar aquests serveis durant l'inici del 2021.

MagmaCultura va dir en un comunicat aquest divendres la impossibilitat de desenvolupar l'activitat laboral i va justificar que, «atès que la majoria dels llocs estan lligats a cessaments d'activitat, no és possible recórrer a les mesures de regulació temporal d'ocupació».

La companyia va comunicar al comitè d'empresa el ERE i es van acordar mesures per als afectats, mentre que SUT va dir que l'acomiadament té «diversos vicis de nul·litat i es deriva de l'acció reivindicativa i huelguística de la plantilla» i assegura que l'impugnarà judicialment.


Treballadors subcontractats de la Sagrada Família afectats van assegurar, en declaracions a Europa Press, no haver estat informats sobre el ERE ni de les seves negociacions amb el comitè d'empresa i han dit haver rebut un comunicat de la companyia i, posteriorment, l'import de la indemnització.

La plantilla va estar en expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE) o secundant permanentment la vaga indefinida que es va convocar en la Sagrada Família el 26 de setembre de 2020 i que s'ha dut a terme tots els caps de setmana que el centre ha obert des d'aleshores per a reivindicar millores laborals.


Comentaris

envia el comentari