Els diners que han hagut de treure de la butxaca uns clients per un simple kebab

El compte en qüestió està circulant per les xarxes socials

El compte en qüestió està circulant per les xarxes socials | Istock

Un bar de Turquia ha cobrat 48 euros per un kebab a uns turistes britànics. La crisi del coronavirus està afectant la majoria dels països i ha obligat a tancar molts negocis. Ara, el sector turístic està començant a tornar, a poc a poc, a la normalitat, sempre amb les mesures de seguretat i higiene necessàries.

El problema és que hi ha alguns negocis que estan duent a terme pràctiques abusives contra un tipus de client en concret: els turistes. Si bé aquestes pràctiques ja existien abans de la pandèmia, la veritat és que s'estan accentuant, potser perquè els negocis volen recuperar, sigui com sigui, les pèrdues.

Un exemple perfecte seria el del compte de bar de Bodrum, a Turquia. En aquesta fotografia, que està circulant per les xarxes socials, podem veure que els preus són realment abusius. Els van cobrar a uns turistes de Regne Unit ni més ni menys que 48 euros per un kebab. A més, també els van cobrar 8 euros per cada cafè, i 24 euros per una ració de pa de pita.

Fotografia del compte que circula en xarxes
Aquesta és la fotografia que circula per les xarxes | Hürriyet

Ahmet Aras, alcalde de Bodrum, ha explicat que aquestes mesures són necessàries perquè els negocis i comerços puguin reactivar la seva economia i, així, sobreviure.

«No m'importa si algú ha de pagar un preu elevat per un kebab. Hi ha llocs en els quals es ven per uns tres euros. Els negocis ho han passat malament per la pandèmia», ha explicat 'The Mirror'. «És cert que alguns no poden ni arribar a final de mes; i, per descomptat, això no vol dir que hagin d'inflar els preus de cara als turistes», ha seguit explicant.

Més de cinc euros per un patxaran

Aquest cas va succeir a Espanya, concretament en un bar de Lleó. Un usuari de Facebook va fer públic un compte en què apareixia que, per dues copes de patxaran, se'ls havia cobrat 10,40 euros el passat mes de juny. El client mostrava aquesta fotografia juntament amb el text 'Benvinguts a la nova normalitat'.

La publicació es va omplir de comentaris queixant-se dels preus abusius, encara que també n'hi ha alguns que suggereixen que potser se'ls va servir un patxaran d'una marca cara.

El client va publicar la foto a Facebook | Facebook (Flopy Méndez)

Sigui com sigui, tot indica que no es tracta d'una activitat excepcional, sinó que hi ha molts negocis que estan duent a terme aquestes pràctiques. A les xarxes socials, els clients troben un buit perfecte per queixar-se d'aquests preus tan elevats.

El que sí que és legal, segons l'OCU

D'una banda, i segons ha explicat l'Organització de Consumidors i Usuaris, cobrar un cost 'extra' pel material per a higiene és legal, sempre que s'hagi informat d'això i en tingui consentiment el client.

A més, ha de tractar-se d'un cost que s'ajusti al preu real i proporcional. D'altra banda, el consum mínim o un temps màxim de permanència també és legal a Espanya, sempre que s'hagi informat abans a client. L'OCU també explica que, davant de qualsevol abús de preus, es pot contactar amb ells perquè estudiïn el cas.


Comentaris

envia el comentari