Cerveseria Alt Heidelberg, Barcelona

Reobre un dels bars més estimats de Barcelona després de més 550 dies tancat

El passat 3 de març l'històrica cerveseria, Alt Heidelberg, va obrir les portes

Aparentment, sembla que la crisi sanitària mundial, encara present, ha passat a la història. Tot i que la realitat és una altra, ja que molts sectors catalans encara, avui, estan lluitant per recuperar-se de la batacada provocada pel virus més cèlebre dels darrers anys.

La restauració, juntament amb l'oci nocturn, ha estat un dels serveis més castigats per la pandèmia del coronavirus, especialment, en territori català. 

Les restriccions marcades per la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat d'evitar la propagació del virus, han ofegat una indústria la qual ha estat més d'un any amb les persianes baixades. Amb tot, sembla ser que, últimament, comencen a respirar. Encara que amb prou feines recuperaran les seves vendes prèvies.

L'Alt Heidelberg, obert de nou

Aquest és el cas de la cerveseria més icònica de Ronda de la Universitat de Barcelona: l'Alt Heidelberg. L'històric local portava tancat des del juny de 2020, més de 550 dies. La seva situació, com la de molts altres, es va originar al no poder mantenir el negoci amb la terrassa tancada i amb una barra que les restriccions sanitàries feien impracticable. 

Tot apuntava que la cerveseria Alt Heidelberg, una de les més famoses de la ciutat comtal, tancaria les portes permanentment, però, per fortuna, va tornar a reobrir el passat 3 de març.

Cerveseria Alt Heidelberg, Barcelona 1934
L'any 1985 l'establiment va patir un greu incendi. | Alt Heidelberg


Va sobreviure a la Guerra Civil i a un incendi

Els empresaris Joan Font i Joan Figueres obrien el local inspirat en les cerveseries alemanyes l'any 1934. Els dos catalans es van sentir molt atrets per aquests tipus d'establiments, en un viatge realitzat a la regió de Baviera, Alemanya. 

Així doncs, el seu naixement va sorgir d'aquesta escapada i el van batejar amb el nom d'Alt Heidelberg.

La cerveseria d'inspiració alemanya més emblemàtica de Barcelona, va néixer el 19 de març, dos anys abans de l'esclat de la Guerra Civil i, per conseqüència, va viure tots els anys de negror de la postguerra.

L'any 1985, de nou, va patir una greu batzegada quan es va produir un incendi nocturn que va destruir gran part de la cerveseria. Però, un cop més, la determinació de la finca per continuar endavant va permetre a l'establiment tornar a obrir només 55 dies després del foc.


L'invencible Alt Heidelberg ha sobreviscut a una guerra, a un incendi i, ara, a una pandèmia mundial.