Un bar de Girona es veu obligat a tancar per l'assetjament dels independentistes

Dues veïnes de la zona van iniciar la campanya per tancar el local

Bar Sport Tapes de Girona
Dues veïnes de la zona van iniciar la campanya per tancar el bar | Crónica Global

El responsable del bar Sport Tapes de Girona, situat al barri de Sant Pau, tancarà definitivament el seu local «fart de l'assetjament» dels independentistes. Segons explica el mateix propietari, Fran, tot va començar quan va penjar algunes banderes delBetis i una altra d'Espanya durant el derbi contra el Sevilla el passat 11 de juny. A partir d'aquí, assegura que s'ha dut a terme una campanya d'assetjament a través de les xarxes i d'un mitjà digital per tancar el bar. 

Recollida de firmes per tancar el local

Tal com explica el propietari, el bar porta obert des del mes de maig de 2019 i sempre ha operat amb absoluta normalitat. Va ser a partir del derbi Sevilla-Betis, el passat mes de juny, quan va començar tot. «Jo sóc molt del Betis. El passat derbi, al no poder-hi assistir per tenir el bar aquí, vaig decidir organitzar una trobada bètica per seguir el partit. Vam penjar diverses banderes, inclosa  una amb l'escut del club, els colors de la bandera nacional i el lema 'Ser bètic, una passió; ser espanyol, un orgull'».

Des de llavors, «van recollir firmes per tancar el bar. Em trucaven fins a cinc o sis vegades al dia. Avisaven a la policia cada dia. Em van difamar a les xarxes socials i als mitjans». A més a més, assegura que les responsables de tot eren dues veïnes de la zona, que van enviar notes de premsa als mitjans nacionalistes. «Un d'ells va publicar que jo amenaçava als veïns i promovia el consum de drogues al meu local. Que incomplia amb la terrassa», denúncia Fran. 

Pel que fa a la terrassa, el propietari assegura que va fer una petició a l'Ajuntament per poder col·locar algunes taules amb la distància de seguretat corresponent pel coronavirus. «Ha passat un mes i encara no m'han respost. Als altres bars, els responen l'endemà o la mateixa setmana». És per aquest cúmul de coses que Fran ha decidit tancar

Denúncia per danys a l'honor

«Al meu bar hi ha, hi havia, de tot. Banderes i bufandes del Betis, samarretes de Reyes, que en pau descansi, de Joaquín, del Girona... És un bar 'futbolero'», reconeix el propietari. Però sembla que tot això ha passat desapercebut durant 13 mesos, fins que algú va col·loca la bandera nacional

Segons publica 'Crónica Global', l'advocat del responsable del bar ha interposat ja una demanda «perquè van embrutar el seu honor a les xarxes socials, en públic i inclús en un mitjà digital. Van afirmar que al local es tolerava i es consumia droga, que el meu client amenaçava i que era un establiment conflictiu». «He interposat una reclamació per danys a l'honor que ha recalat al jutjat de Primera Instància», afegia l'advocat, Joan Pere Zapata. 


Comentaris

envia el comentari