El propietari d'un bar del centre històric de Valls regala ganivets entre els seus clients per denunciar la inseguretat a la zona

Sorpresa en un bar de Catalunya: Regalen ganivets per denunciar la inseguretat

Es tracta d'una acció irònica per fer visible el malestar de comerciants i veïns per la delinqüència i deixadesa del barri antic de Valls

La inseguretat que es viu al barri antic de Valls ha portat al propietari d'un bar de la zona a regalar ganivets entre els seus clients com a acció per a criticar la situació que es viu. La iniciativa, que s'ha fet viral a través de les xarxes socials, pretén denunciar la delinqüència i deixadesa que hi ha al centre històric de la capital de l'Alt Camp. Jordi Sans, propietari del bar ha explicat que «la gent n'estem molt cansats i diem prou, s'ha acabat el bròquil». En aquest sentit, ha avisat que s'ha arribat a una situació límit, amb pisos ocupats, habitatges ruïnosos, tràfic de droga, robatoris, etc. i que la gent que hi viu i treballa ha de conviure amb aquesta «degradació contínua» del centre de la ciutat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

És per això que demanen a l'Ajuntament de Valls que hi intervingui, ja que consideren que no n'hi ha prou ni amb el reforç policial ni amb les noves càmeres de seguretat instal·lades en determinats punts de la zona. En aquest sentit, lamenten que no hi hagi un pla estratègic i social per fer front a aquestes problemàtiques. A través de les xarxes socials, botiguers i ciutadans exposen episodis concrets. A tall d'exemple, critiquen que s'enderroquessin edificis per habilitar una zona d'aparcament, en el solar conegut com a ca la Mateueta, que ha acabat sent un punt d'encontre per a petits traficants.

«Tot plegat esdevé un caldo de cultiu molt difícil d'arreglar, que ja fa massa anys que estem denunciant», ha avisat Sans, que té el bar a la plaça de l'Oli. Molt a prop també s'hi troba l'edifici del futur Museu Casteller de Catalunya, encara per obrir. «Un bolet amb el qual s'hi ha dedicat molt temps i que ha tingut un sobrecost brutal», ha criticat el restaurador.

La CUP proposa sis mesures d'activació «immediata»

Coincidint amb la iniciativa d'aquest bar vallenc, des de la CUP de la capital de l'Alt Camp ha enviat un comunicat de premsa en què referma la inquietud dels veïns i comerciants, assegurant que el barri antic ha arribat al nivell de «col·lapse» i que l'equip de govern «segueix capficat en fer nous plans i diagnosis» quan el que caldria, per als anticapitalistes, «és actuar immediatament». «Les problemàtiques segueixen sent les mateixes agreujades, la situació és molt greu i cal actuar amb rapidesa», conclouen els cupaires.

Davant aquesta situació, des del grup municipal de la CUP plantegen sis propostes d'activació immediata per revertir la situació: implantar educadors de carrer i patrulles mixtes, iniciar un programa específic d'acció i dinamització comunitària per al centre històric, crear un servei d'atenció i seguiment de les drogodependències, dotar de més plantilla i estabilitat els serveis socials municipals, fer una aposta clara en habitatge donat que cada cop viu menys gent al barri antic, i pacificar el trànsit, reduint considerablement el trànsit rodat.