Els jugadors del Barça cedeixen l'1% del seu sou a l'Agrupació de Veterans

Carles Puyol i Xavi Hernández van tenir aquesta idea, després del cas de l'exjugador nigerià Samuel Okunowo, el qual al final de la seva carrera demanava diners als seus excompanys

Samuel Okunowo va ser un jugador nigerià que va jugar al FC Barcelona a finals de la dècada dels noranta. El lateral africà no va triomfar futbolísticament en les seves tres temporades com a blaugrana però si va provocar canvis en el funcionament del club. A partir de la seva situació econòmica després de la seva retirada, els jugadors de la primera plantilla cedeixen una part del seu sou a l’Agrupació de Veterans.

Les lesions van llastrar la seva carrera en el futbol d’alt nivell. El jugador va acabar jugant en països com Ucraïna, Iran o Maldives. Els seus problemes econòmics van ser tan grans, que freqüentment visitava els seus excompanys a Barcelona i els demanava diners. Era el que en el vestuari coneixien com ‘impost Okunowo’, segons informa ‘Metrópoli Abierta’.

Va ser una iniciativa de Carles Puyol i Xavi Hernández

En veure que la situació d’Okunowo era cada cop pitjor, els dos capitans de l’equip,  Carles Puyol i Xavi Hérnandez van decidir buscar una solució. Els dos cracs blaugrana van parlar amb el màxim responsable de l’Agrupació de Veterans del club, Ramon Alfonseda, perquè ajudés el futbolista nigerià.

Imatge d'arxiu de Carles Puyol i Xavi Hernández
Imatge d'arxiu de Carles Puyol i Xavi Hernández | CatalunyaDiari.cat

 

Aquest estament del club blaugrana va néixer amb l’objectiu d’ajudar els futbolistes retirats que tenien problemes en la seva nova vida fora dels terrenys de joc. Tot i això,  el problema amb què es trobava l’agrupació és la falta de pressupost. És en aquest punt on Puyol i Xavi van decidir posar el seu gra de sorra.

Leo Messi dona més de 800.000 euros 

En una reunió que van mantenir amb la directiva es va decidir que els jugadors destinarien un 0,5% del sou a l'associació d’exjugadors del club i el mateix percentatge a la Fundació. Des de l’any 2010, tots els futbolistes tenen aquesta clàusula quan signen un contracte amb el FC Barcelona.

Tot i que la mesura no va tenir el suport de part la plantilla en un principi, segons explica ‘Metrópoli Abierta’, actualment tots els jugadors cedeixen l’1% del seu sou. Això és una gran ajuda econòmica les dues entitats socials del club, ja que, per exemple, Leo Messi aporta 435.000 euros a cadascuna.