Autoritzen el primer trasllat de migrants de les Canàries a Catalunya

50 persones arribaran en els pròxims dies a la ciutat

Més de dos mil immigrants i refugiats descansen al port d’Arguineguin, a l’illa de Gran Canària
Barcelona acollirà 50 migrants que havien arribat a les illes Canàries | ACN

Durant les últimes setmanes les illes Canàries han estat notícia per acollir milers d’immigrants que arribaven a territori espanyol en pasteres i piragües. Des del Govern canari han demanat en diverses ocasions que alguns d’ells es traslladin a la península, i ara finalment la seva petició ha estat acceptada.

El moll d’Arguineguín, situat a Gran Canària, havia acollit gran part dels immigrants que arribaven a les illes. En total, més de 2.000 persones s’havien arribat a concentrar a les instal·lacions del moll mentre esperaven una resposta  del govern central.

Barcelona acollirà 50 migrants que havien arribat a les illes Canàries

Aquest dimarts el govern espanyol ha autoritzat el trasllat d’alguns migrants a la península. La ciutat de Barcelona acollirà 50 persones que han arribat aquests dies a molls canaris i es preveu que no siguin les últimes que arribin a la ciutat comtal.

Només aquest any, més de 15.500 persones han arribat a les illes Canàries fugint dels seus països d’origen. La majoria d’ells provenen del Senegal, Mauritània i el Sàhara.

L’Ajuntament de Barcelona ha assegurat en una nota de premsa que les 50 persones que arribin a la ciutat comtal s’allotjaran en un equipament municipal d’acollida. Allà se’ls inspeccionarà i els professionals d’atenció social prendran les seves dates i analitzaran les seves carències principals, com poden ser la deshidratació, la falta de menjar i altres malalties físiques o psicològiques.

A més, segons informa l’Ajuntament, els professionals avaluaran l’estat psicològic i emocional dels migrants que arribin a la ciutat amb l’objectiu de detectar possibles anomalies. Alguns exemples freqüents són embarassos no detectats o controlats, malalties sense tractar o possibles situacions de violència

Meritxell Budó recorda que Catalunya sempre s’ha oferit a acollir migrants

La portaveu del Govern català, Meritxell Budó, ha celebrat l’arribada dels migrants a Barcelona recordant que la ciutat i la resta de Catalunya sempre ha estat a favor de la seva acollida. Així, assegura que l’objectiu és que aquestes persones «puguin tenir el tracte que correspon».

Durant una roda de premsa, Budó ha recordat que «quan va començar la crisi migratòria al Mediterrani ja es va oferir acollir persones migrants, i ja es va pactar amb el govern espanyol que poguessin arribar a Catalunya 4.000 persones», afirma. «Res ha canviat en el posicionament del govern en aquest sentit».

Per últim, la portaveu de la Generalitat ha volgut recalcar que Barcelona està disposada a acollir més migrants durant els pròxims mesos, però que no és l’única ciutat que està prenent la iniciativa: «Molts ajuntaments de Catalunya també ho estan fent».


Comentaris

envia el comentari