YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

CCOO inicia accions legals contra Amazon pel suposat espionatge a sindicalistes

Els fets haurien tingut lloc l'octubre del 2019

Vista aèria de la línia d'embalatge de paquets del centre logístic d'Amazon del Prat. Imatge del 7 de març de 2018
Vista aèria de la línia d'embalatge de paquets del centre logístic d'Amazon del Prat  | ACN

CCOO ha anunciat aquest dimarts accions legals contra la multinacional Amazon pel suposat espionatge a sindicalistes durant la vaga de centres logístics i transportistes d'octubre del 2019 al seu centre del Prat de Llobregat. El sindicat ha demanat informació al jutjat social per confirmar si Amazon ha vulnerat drets fonamentals de treballadors i sindicalistes, i valorarà la interposició d'una demanda penal contra la multinacional i l'agència de detectius Castor & Polux.

«Si es confirmen, aquests fets constitueixen una clara vulneració del dret a la llibertat sindical, a la vaga, així com el dret a la intimitat i a la protecció de dades, segons el que estableixen els articles 28 i 18 de la Constitució», ha recordat CCOO. «Volem saber si Amazon va realitzar, mitjançant una empresa contractada, seguiments exhaustius de persones, fotografies i va elaborar informes de treballadors i sindicalistes de CCOO», ha insistit el secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Manel Fages.

El sindicalista apunta que per interposar la demanda caldrà disposar de l'informe que va realitzar l'agència de detectius Castor & Polux, contractada per l'empresa Amazon. «No es tracta d'un informe elaborat pels serveis i cossos de seguretat de l'Estat, ni de la Comunitat Autònoma. És un informe elaborat per una empresa d'investigació privada i, per tant, les seves actuacions s'haurien d'emmarcar en el respecte a la legalitat i l'encàrrec professional», han assenyalat des del sindicat.

«En cap cas pot comportar la vulneració de drets fonamentals», han reiterat des de CCOO. Un cop tingui la resposta del jutjat social, el serveis jurídics del sindicat valoraran juntament amb la direcció sindical de CCOO, la interposició d'una demanda penal contra Amazon i l'empresa contractada Castor.

 

CCOO denuncia que Amazon incompleix la seguretat laboral i  «pressiona» els treballadors amb l'arribada del Black Friday

El passat dijous 26 de novembre, Comissions Obreres va denunciar públicament a Amazon. En aquest cas, el sindicat va assegurar que l'empresa incompleix les mesures de seguretat i sanitat laboral als centres que té a l'estat espanyol, tres d'ells a Catalunya. Segons el sindicat, amb l'arribada del Black Friday, el gegant del comerç electrònic «exigeix ritmes de treball elevats, amb moviments repetitius durant vuit hores diàries i molta pressió psicològica per no afluixar el ritme».

«Estem davant d'una empresa que diu que ha posat moltes mesures per garantir la seguretat i la salut, però al final no se'n compleix cap, especialment en campanyes comercials com el Black Friday, en què Amazon només vol produir i facturar com més, millor», explicava el delegat de prevenció de riscos laborals de CCOO al centre d'Amazon del Prat de Llobregat, Sergi Lafuente.

Comissions Obreres lamenta que aquesta «pressió» l'estan vivint especialment els 3.200 treballadors del centre logístic del Prat, com a principal punt d'operacions de la firma a Catalunya, però matisa que es troben en una situació similar les plantilles de Castellbisbal (Vallès Occidental) i Martorelles (Vallès Oriental).


Comentaris

envia el comentari