Pla general de diversos sanitaris del Clínic posant-se EPI a l'UCI amb malalts de covid

Un gran hospital català tornarà a permetre les visites als pacients ingressats

Des del centre s'han establert unes mesures per poder controlar el nombre de visites diàries

L'hospital Parc Taulí de Sabadell reprendrà aquest dimarts les visites a pacients, tant si es troben ingressats per covid-19 com si no, amb l'excepció dels que es trobin a la segona planta de l'edifici Albada i a Urgències. La mesura s'aplica als pacients que es trobin a planta, a la Unitat de Cures Intensives i Semcrítics, i a l'espai recentment posat en funcionament del Frontal Gran Via. Des del centre s'ha establert un règim que funciona de manera que a l'àrea d'hospitalització els dies parells podran rebre visites aquells pacients que es trobin en llits de nombre parell, mentre que els dies senars en podran rebre els de llits senars. El centre assenyala que es posarà en contacte amb els familiars per detallar la situació.

D'aquesta manera, als edificis Taulí, Albada i VII Centenari es podran rebre visites de 13.00 a 14.00 hores. El mateix horari s'aplicarà a l'UCI i a l'UCI situada al Frontal Mòdul A.

A l'UCI Frontal Mòdul B s'hi ha habilitat un horari de visites de 14.30 a 15.30 hores, mentre que a la unitat de semicrítics s'hi podran rebre visites de 13.30 a 14.30 hores. Tant a les UCI com a semicrítics, caldrà que sempre hi accedeixi el mateix acompanyant.

Catalunya passarà al tram 2 de desescalada

La notícia de la represa de visites a l'hospital Parc Taulí arriba després que aquest migdia la consellera de Salut, Alba Vergés, hagi anunciat que Catalunya passarà aquest pròxim dilluns al segon tram del pla de desescalada. D'aquesta manera, es preveu que a partir del dilluns el Govern aixequi més restriccions.

No obstant això, aquest dimarts els indicadors han mostrat un increment del risc de rebrot i de la velocitat de reproducció del coronavirus a Catalunya. Els marcadors han mostrat una lleugera pujada tot assenyalant un risc de rebrot 5 punts més alt (201) i, a més, un augment de l'Rt que se situa al 0,84. Les dades arriben una setmana després que l'executiu català decidís flexibilitzar les restriccions i permetre la reobertura del sector de l'hostaleria.

Una opció que des de Salut ja havien contemplat, ja que Vergés ha declarat que la segona onada de la pandèmia va segons el que «estava previst» i que és possible que, després del primer tram de reobertura, els indicadors «alenteixin la seva baixada».

Tot i haver anunciat aquest avanç en el tram de desescalada, Vergés ha demanat consciència a la ciutadania i molta prudència, ja que ha assegurat que l'evolució de la corba epidemiològica és responsabilitats de tots els ciutadans.