Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del moment de la presentació dels nous vehicles dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos envien a taller tots els cotxes nous perquè tenen fuites de gasolina

Es tracta d'un error en el muntatge dels vehicles

Imatge del moment de la presentació dels nous vehicles dels Mossos d'Esquadra
Imatge del moment de la presentació dels vehicles dels Mossos d'Esquadra el passat mes de setembre   | Interior

Els nous vehicles dels Mossos d'Esquadra tenen una fuita de benzina i s'han de revisar tots. Tal com explica la 'Cadena Ser', un error en el muntatge dels elements a la part posterior dels cotxes ha provocat que perdin carburant en el dipòsit. A hores d'ara, s'han detectat tres vehicles que perden benzina i ja s'han immobilitzat tots perquè un tècnic els revisi, tal com indiquen fonts policials al citat mitjà. Les revisions han començat aquest mateix dimarts.

L'empresa encarregada de la distribució dels vehicles ha entregat, de moment, 25 dels 237 cotxes nous, però tots passaran pel taller per verificar el seu estat i comprovar si pateixen el mateix problema. Els cotxes havien arribat a les comissaries d'Arenys de Mar, Sant Feliu de Llobregat, Badalona o Pineda.

Concretament, apunten que l'error es troba en el muntatge de la mampara dels vehicles o del sistema de retenció a la part posterior. Unes remodelacions que ha fet una empresa intermediària entre SEAT i els Mossos que adapta els vehicles per a funcions de cotxe patrulla. La hipòtesi principal és que un caragol ha foradat el dipòsit de la benzina i per aquest motiu tenen pèrdues.

 

Els nous vehicles dels Mossos d'Esquadra

El passat mes de setembre es va fer la presentació oficial de la nova línia visual dels cotxes patrulla dels Mossos d'Esquadra, que canvien per primera vegada des de l'inici del desplegament. La renovació ha suposat una inversió inicial de 33 milions d'euros i els 237 primers nous cotxes representen una quarta part de la florta d'aquesta àrea.

Tal com indica el cos de seguretat de Catalunya, la nova línia visual, que és molt més llampant i molt més visible a simple vista, s'inspira en el patró Battenberg del Regne unit, apropant-se al model europeu de vehicles policials. Durant els darrers cinc anys s’ha treballat per aconseguir una imatge corporativa del vehicle patrulla que garanteixi la visibilitat dels cotxes a gran distància així com per establir noves tecnologies que suposen un major respecte pel medi ambient. 

La nova imatge corporativa combina els colors propis del servei policial: blau, blanc i vermell i assegura una visibilitat màxima a 250 metres de distància, superant l’actual distància que s’estableix a un màxim de 100 metres en funció de la franja horària del dia. La millor visualització del vehicle es produeix gràcies a la inclinació de les franges laterals que accentuen la identificació del vehicle i tots els escaquers i textos són reflectants en vermell/ blau. El capó és de color blau per millorar la identificació policial i amb la paraula Policia que augmenta de mida per tenir millor visibilitat.