Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del moment de la presentació dels nous vehicles dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos renoven part de la flota de vehicles amb un nou disseny de «model europeu»

S'incorporaran 237 cotxes abans de finals d'any

Imatge del moment de la presentació dels nous vehicles dels Mossos d'Esquadra
Imatge del moment de la presentació dels nous vehicles dels Mossos d'Esquadra | Interior

Els Mossos d'Esquadra estrenen nous cotxes patrulla. El cos de seguretat català ha presentat aquest dimecres a la tarda la nova línia visual dels vehicles, que canvien per primera vegada des de l'inici del desplegament a Catalunya. Segons detallen els Mossos, aquesta és la primera fase de renovació de la flota mòbil, que ha suposat una inversió inicial de 33 milions d'euros. Concretament, s'incorporaran 237 cotxes nous de seguretat ciutadana abans de finals d'any, que representaran una quarta part de la flota d'aquesta àrea.

Els nous vehicles són més confortables, connectats tecnològicament i més visibles, de manera que podran ser divisats a uns 250 metres de distància - els actuals poden ser vistos a uns 100 metres-, amb l'objectiu de «prestar un millor servei». Ho ha destacat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en la presentació al Complex Egara dels Mossos d'Esquadra.

A més, els nous vehicles patrulla han estat sotmesos a una avaluació dels elements accessoris i de la seva distribució, la qual cosa ha comportat una sèrie de millores que augmenten la seguretat i el treball dels mossos i mosses que prestaran serveis amb aquests vehicles.

Sàmper, que va prendre possessió del càrrec a principis de setembre, s'ha compromès davant dels comandaments policials a buscar «una constant relació d'empatia» per conèixer les «necessitats» del cos. D'altra banda, ha indicat que els nous vehicles arribaran a 413 en un futur i que aquest és un projecte que es va engegar ara fa uns mesos.

 

El model europeu de vehicles policials

Tal com indica el cos de seguretat de Catalunya, la nova línia visual, que és molt més llampant i molt més visible a simple vista, s'inspira en el patró Battenberg del Regne unit, apropant-se al model europeu de vehicles policials.

Els darrers cinc anys s’ha treballat per aconseguir una imatge corporativa del vehicle patrulla que garanteixi la visibilitat dels cotxes a gran distància així com per establir noves tecnologies que suposen un major respecte pel medi ambient. La nova flota mòbil, a diferència de l’actual que funciona amb gasoil, utilitzarà benzina, la qual cosa comportarà un menor impacte sobre el medi ambient.

La nova imatge corporativa combina els colors propis del servei policial: blau, blanc i vermell i assegura una visibilitat màxima a 250 metres de distància, superant l’actual distància que s’estableix a un màxim de 100 metres en funció de la franja horària del dia.

La millor visualització del vehicle es produeix gràcies a la inclinació de les franges laterals que accentuen la identificació del vehicle i tots els escaquers i textos són reflectants en vermell/ blau. El capó és de color blau per millorar la identificació policial i amb la paraula Policia que augmenta de mida per tenir millor visibilitat.