Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat

Una coneguda marca catalana guanya milions d'euros i ho anuncia en plena pandèmia

No obstant això, adverteix que la crisi del coronavirus podria afectar les seves futures operacions

Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat
Vichy Catalán ha aconseguit obtenir unes bones xifres | Pixabay

La històrica empresa d'aigua mineral i sucs, Vichy Catalán, fundada l'any 1881, va tancar el 2019 amb bones notícies, ja que va aconseguir que la seva xifra de negoci pugés dels 111 als 119 milions d'euros. Unes xifres que s'han assolit gràcies a l'impuls que l'empresa ha donat a les vendes nacionals i a les exportacions.

Així doncs, segons el balanç presentant al Registre Mercantil i recollit per 'Metrópoli Abierta', Vichy Catalán va guanyar 6,2 milions d'euros, un 21% més, que s'aplica íntegrament a reserves. Els fons propis de l'empresa són de 9,9 milions d'euros quelcom que fa que la veterana Vichy s'enfronti amb aquestes xifres a un deute de ni més ni menys que 50 milions d'euros.

Dues reestructuracions en els últims anys

Vichy Catalán s'ha vist obligada a realitzar dues reestructuracions. La primera va arribar amb la crisi que va començar el 2008 i va perdurar fins al 2012 on va haver de retallar els salaris dels seus 500 treballadors per poder fer front als problemes financers.

Uns problemes que van continuar i l'any 2015 es va veure forçada a negociar amb la banca els venciments del deute acumulat. No obstant això, el 2017 va haver de pactar novament amb els prestadors per poder ajustar-se a les millores progressives que l'empresa pronostica al seu pla de negoci, segons recull 'Metròpoli Abierta'.

L'any passat Vichy va retornar 6 milions d'euros dels 63 que ha de retornar en 6 terminis. A Aquests se li han de sumar un altre de 5 milions d'euros que finalitza en cinc anys. Aquest 2020 l'empresa ha de fer front a un nou abonament de 7 milions d'euros.

La històrica embotelladora amb diverses seus a Barcelona havia fet plans de negoci amb previsió per als pròxims sis anys però en ells no es recull els possibles efectes de la pandèmia causada pel coronavirus. És per això que des de Vichy han advertit que tot això «suposa una crisi sanitària sense precedents que afectarà l'entorn macroeconòmic». En aquest sentit assenyalen que la crisi econòmica que en deriva podria arribar a «impactar de manera significativa en les operacions, resultats i fluxos de caixa futurs».