Pla general d'un bus i un tramvia prop de l'estació de Tram de Francesc Macià de Barcelona el dia 20 d'agost de 2019

Barcelona allargarà el tramvia fins a la parada de metro de Verdaguer

Les obres tindran un cost d'uns 45 milions d'euros

El consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità ha donat llum verda a l'aprovació definitiva del  projecte constructiu de la fase 1 de la unió dels tramvies, que consistirà en l'allargament del servei des de la Plaça de les Glòries fins a la parada de metro de Verdaguer, entre els carrers Diagonal i Girona. L'extensió del tramvia, que representarà una nova longitud de prop de 2 quilòmetres, implicarà la incorporació de tres noves parades: Monumental, Sicília i Verdaguer.

Segons ha explicat el president de l'ATM i conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la licitació es concretarà durant el darrer trimestre d'aquest any i l'adjudicació tindrà lloc a principis del 2021. Les obres començaran dins del primer semestre de l'any que ve i està previst que s'acabin a principis del 2023, poc abans de les eleccions municipals. L'actuació tindrà un cost de  45 milions d'euros.

Model de gestió pendent de definir

Per una altra banda, Damià Calvet no ha entrat en detalls sobre com serà el model de gestió d'aquest tram i ha assenyalat que encara queda molt perquè els tramvies circulin en aquesta zona. A més, també ha indicat que ja s'està treballant en els plecs inicials per estendre la xarxa ferroviària fins al  port de Badalona, Esplugues i Sant Just Desvern. Cal recordar, que el projecte original  parlava d'ampliar fins a la parada de Rodalies de Badalona i fins a Sant Vicenç dels Horts. 

El projecte també comptarà amb una gran reforma urbanística, que provocarà una important modificació de la Diagonal actual reduint el protagonisme del vehicle privat. Està previst que hi hagi una demanda diària de 19.000 viatges. 

Mor un motorista a la Ronda de Dalt de Barcelona en un accident de trànsit

El conductor d'una motocicleta va morir el passat dissabte, 25 de juliol, en un accident amb un turisme a la Ronda de Dalt a Barcelona, segons ha informat aquest dimecres l'Ajuntament de Barcelona.

El sinistre va tenir lloc a les 21.50 hores al punt quilomètric 16 de la B-20, al districte de Sant Andreu. La víctima és un home de 55 anys, que va resultar greument ferit i va acabar morint a l'hospital. La Unitat d'Investigació i Prevenció i de l'Accidentalitat de la Guàrdia Urbana s'ha fet càrrec de la investigació del sinistre. Aquesta és la sisena víctima mortal en accident de trànsit a Barcelona aquest any 2020.

El consistori ha fet pública la notícia i ha lamentat la mort d'aquest ciutadà, ha traslladat el condol a la família i ha refermat el seu compromís per a continuar treballant per reduir les víctimes de trànsit a la ciutat.