URGENT

⚽ El Barça fa públic el jugador que ha donat positiu per coronavirus

URGENT

🚑 Nou repunt de contagis a Espanya: 1.690 en les últimes 24 hores

Salut inclou Castelldefels i Gavà a la llista de municipis amb restriccions de mobilitat

La decisió s'ha pres per evitar una segona onada de contagis al territori català

La consellera de Salut, Alba Vergés, al ple monogràfic sobre residències. Imatge del 7 de juliol de 2020
Salut ha decidit incloure Gavà i Castelldefels a la llista de municipis amb restriccions de mobilitat | Catalunya Diari

La Generalitat de Catalunya ha decidit incloure Castelldefels i Gavà (Baix Llobregat) a la llista de municipis amb restriccions de mobilitat. La decisió s'ha pres per contenir els nous rebrots de coronavirus que estan tambalejant Catalunya. 

D'aquesta manera ja són 16 les poblacions de la zona afectades, afegint-hi Sant Feliu de Llobregat que ja tenia restriccions ordenades pel Govern de manera individual i que ara s'inclou en l'última ordre del Procicat al costat dels altres 15 municipis.

Com afectaran les noves restriccions?

Per a tots 16 el Procicat dissenya una nova ordre de restriccions que, entre d'altres, limita l'activitat comercial, cultural, lúdica i esportiva al 50% de la capacitat màxima dels establiments. A banda, se segueixen prohibint les trobades familiars, públiques i privades, de més de deu persones.

Segons han explicat en roda de premsa les conselleres Meritxell Budó, portaveu del Govern, i Alba Vergés, titular de la cartera de Salut, les restriccions sobre els actes de culte religiós es relaxen, i ara es permeten amb un aforament màxim d'un terç de la capacitat dels temples, per sobre del límit de deu persones que es marcava fins ara.

Després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que autoritza l'activitat a cinemes, gimnasos i equipament esportius als municipis amb restriccions sempre que compleixin les mesures sanitàries ordenades pel Procicat, el Govern ha donat llum verda a que les activitats culturals es puguin fer amb l'aforament limitat al 50% de la capacitat dels equipaments i complint les indicacions dels plans sectorials.

A banda, biblioteques, museus, arxius i monuments continuaran oberts, i activitats lúdiques i esportives es podran fer sense superar, igualment, el 50% de l'aforament.

Castelldefels ja va demanar mesures i restriccions per l'augment de casos

Precisament, des de l'Ajuntament de Castelldefels ja es va demanar al Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) imposar més restriccions i prohicions al territori per evitar un rebrot a la localitat del Baix Llobregat.

I és que la setmana passada la situació al municipi estava «controlada», tal com informen des del consistori, però durant aquest dilluns i dimarts s'han registrat 52 casos només a la localitat.


Comentaris

envia el comentari