YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Barcelona permetrà l'ampliació de terrasses i rebaixarà la taxa a bars i restaurants

Ho ha anunciat el consistori barceloní aquest dimecres

La terrassa d'un bar al Poblenou, a Barcelona
Imatge de la terrassa d'un bar al barri del Poblenou de Barcelona. | ACN

El govern de Barcelona ha anunciat aquest dimecres una nova mesura «excepcional» que rebaixarà la taxa de terrasses en un 75% i permetrà als restauradors ampliar-les per mantenir les taules actuals més espaiades. Així ho ha anunciat el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, que ha explicat que la rebaixa de l'impost —que ara no s'està cobrant— tindria vigència des del moment de finalització de l'estat d'alarma fins al 31 de desembre, quan es revisaria.

L'Ajuntament deixarà d'ingressar 7 milions d'euros

L'Ajuntament deixarà d'ingressar a causa de la rebaixa prop de 7 milions d'euros. La mesura s'aplicarà via decret d'alcaldia i, a la pràctica, començarà tan bon punt es permeti als bars i restaurants de Barcelona reobrir, previst quan la ciutat entri en la fase 1 de desescalada.

A més de la rebaixa de l'impost municipal, el govern d'Ada Colau també flexibilitzarà els criteris d'espai per a les terrasses perquè puguin ampliar l'espai del qual disposen. La idea és que les existents puguin mantenir el mateix nombre de taules, espaiant-les més entre elles, principalment recuperant espai ara ocupat per cotxes aparcats o calçades.

A banda, també es vol facilitar que aquells locals que ara no disposin d'espai exterior puguin tenir alguna taula o barra fora. Segons dades de l'ajuntament, el 60% dels bars i restaurants de Barcelona disposen de terrassa, unes 5.500 en total. D'aquestes, el 70% tenen 4 taules o menys.

Facilitar la sortida a l'exterior

Per això, el que planteja el consistori és que almenys 3 de cada 4 locals amb terrassa puguin mantenir el nombre de taules, que la resta es puguin redimensionar i que aquells que no en tenen puguin tenir durant els pròxims mesos una terrassa «d'un mínim». És a dir, que el 30% que no tenen sortida a l'exterior puguin tenir-ne per ser viables, encara que sigui incorporant una barra o barril a la porta.


Comentaris

envia el comentari