Barcelona no se n'escapa: augmenten un 20% les infeccions de coronavirus

Les autoritats recomanen no abaixar la guàrdia

Una camilla al passadís d'un hospital
Tot i l'augment de casos, la taxa de mortalitat s'ha reduït a la meitat durant l'última setmana | EP

Des del moment que es van detectar els primers casos de coronavirus a Espanya, Catalunya i Madrid han estat les dues comunitats autònomes més afectades i amb més risc de contagi pel gran nombre d'habitants i la gran afluència turística a les seves capitals. Catalunya ha sumat més de 71.500 persones contagiades i, pel que fa als morts, la xifra ascendeix fins als 12.556

Increment del 20% dels casos a Barcelona

La capital catalana comptabilitza ja un total de 15.315 casos positius per coronavirus des de l'inici de la pandèmia. Segons publica l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), durant la setmana del 22 al 28 de juny els casos haurien augmentat un 20% respecte a la setmana anterior. En aquests dies, s'han confirmat 102 casos positius, el que representa 17 contagiats més que la setmana del 15 al 21 de juny. 

Pel que fa al nombre de morts, 4.242 persones han perdut la vida a causa del coronavirus a Barcelona. De totes aquestes defuncions, pràcticament un terç han tingut lloc en residències d'ancians, el 55% en hospitals, i únicament un 7% en habitatges particulars. Tot i això, la corba de mortalitat mostra una tendència a la baixa, però tant els experts com les autoritats polítiques recorden que és necessari no abaixar la guàrdia

Zones més afectades

Segons el mapa interactiu creat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya on es pot veure la taxa de contagis segons la zona, els barris de Montbau, Vall d'Hebron i Vallbona seria on hi ha més casos positius de la ciutat. La incidència mitjana a Barcelona és de 893 casos per cada 100.000 habitants, però la repercussió del virus a Montbau és deu vegades més elevada que a Pedralbes, on hi ha 470 casos per cada 100.000 habitants. 

Tal com informaven, les residències d'ancians han estat i segueixen sent el principal focus de contagi del virus. A partir d'ara, els centres residencials de tota Catalunya hauran de realitzar un control clínic a tots els treballadors i residents per controlar els contagis i detectar-losde manera precoç. El comitè Procicat de la Generalitat ha aprovat el 'Pla sectorial de retorn a la normalitat en l'àmbit residencial', on s'especifica que les visites a les residències es faran amb cita prèvia i que els ancians podran sortir dels centres per anar de vacances o visitar als familiars, seguint les mesures de seguretat. 


Comentaris

envia el comentari