Barcelona augmentarà la presència policial a les platges aquest cap de setmana

Ho va explicar en roda de premsa la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz

Agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos davant el metro de Plaça de Catalunya
La presència policial incrementarà aquest cap de setmana a les platges de Barcelona. | Catalunya Diari

La tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, ha assegurat aquest divendres que «segurament» aquest cap de setmana hi hauran més operatius de la Guàrdia Urbana a les platges on es pugui produir una major afluència de persones. Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica després que aquest dimecres s'obrissin les platges per als passejos, i ha advertit que, si es produeixen aglomeracions, les autoritats sanitàries demanaran «passos enrere», per la qual cosa demana coresponsabilitat a la ciutadania. «Si hem de fer marxa enrere i prohibir l'accés a les platges serà un problema per a tots. Treballem perquè això no passi», ha expressat.

Festival musical telemàtic a Barcelona

Encara a Barcelona, però en un altre ordre de coses, la sala Estraperlo acull aquest dissabte un festival inèdit: tres bandes de punk actuant en directe i sense públic, amb una retransmissió simultània a un grapat de perfils de Facebook amics. El Fem d'aquí Streaming Editions és pioner entre la multitud de propostes culturals sorgides del confinament ja que es farà en rigorós directe des d'una sala i amb l'esperit d'un festival, és a dir, amb actuacions consecutives de Crim, La Inquisición i Deadyard.

El cantant dels primers, Adrià Bertran, creu que és l'exercici més difícil que hauran fet. «Fa dos mesos la nostra vida era una altra, i ara no sabem molt bé on som ni què anem a fer: suposo que tocar amb amics, i celebrar-ho, perquè és l'únic que podem assegurar que tenim avui», diu.

El Fem d'aquí 2020 ja estava en curs amb l'arribada del coronavirus, i alguns dels seus concerts s'han posposat fins passat l'estiu. David Peret, de l'agència HFMN crew, responsable de l'Estraperlo (Club del Ritme), organitzador del festival Barna’n’roll i de les gires de Bad Religion, The Offspring o Talco, explica que tenint la sala, i tenint els grups, la idea de recrear un festival però en streaming va venir sola.


Comentaris

envia el comentari