Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un biberó

Científics detecten coronavirus per primera vegada en la llet materna

Segons l'estudi realitzat, després de 14 dies, tant la mare com el nadó es van recuperar completament de la Covid-19

Imatge d'un biberó
No s'ha pogut demostrar que el menor s'infectés a causa de la lactància | PIXABAY

A mesura que avancen els mesos, podem descobrir més coses sobre el virus que ens manté a tot el món paralitzat. Ara, uns viròlegs de la Universitat d'Ulm, a Alemanya, han detectat per primera vegada la presència del coronavirus en un lloc que ningú esperava i que ha provocat incertesa i inseguretat. Segons els investigadors, han obtingut proves de presència de coronavirus a la llet materna d'una dona infectada. 

Símptomes diferents en cada infectada

Els científics van fer proves amb dues dones companyes d'habitació a l'hospital després de donar a llum, les quals totes dues havien desenvolupat símptomes. Segons el document que han publicat els experts, les dues dones i els seus respectius fills han donat positiu en la Covid-19. Tot i això, de moment no ha quedat demostrat que es pugui contagiar a través de la lactància.

Segons els resultats, publicats per la revista 'The Lancet', els casos de les dues dones han estat ben diferents. La mostra de la primera mare que va infectar-se primera estava lliure de RNA viral, mentre que a la llet analitzada de la segona dona — la qual va presentar símptomes després d'haver rebut l'alta hospitalària — va arribar a donar positiu fins a 4 vegades consecutives.

Protocol per casos de mares infectades

Quan les sospites van apuntar al fet que la dona podia patir de coronavirus, la mare va començar a utilitzar mascareta quan volia agafar en braços al seu fill nounat, i a desinfectar-se les mans i el biberó que utilitzaven tal com marquen els protocols sanitaris. Tot i això, no s'ha pogut demostrar  que el nadó s'infectés a causa de la lactància. 

Segons ha assegurat el professor Jan Münch, un dels investigadors, «el nostre estudi demostra que el SARS-CoV-2 pot estar present en la llet de dones lactants  amb infeccions agudes. Però no sabem amb quina freqüència passa, ni si els virus que es troben en la llet són infecciosos i poden ser transmesos al nadó».

Tots estan sans

Segons l'estudi realitzat, després de 14 dies, tant la mare com el nadó es van recuperar completament  de la Covid-19. Segons es coneix, la manera més comuna de contagi de coronavirus són les gotetes de saliva que surten expulsades al parlar, per exemple.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS)  no recomana la interrupció de la lactància directa  en cas d'infecció, encara que sí en casos en què la mare presenti símptomes d'infecció severa.