Salut nega cap problema amb les dades sanitàries comunicades al govern espanyol

Assegura que són les esperables per l'evolució dels últims dies

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu.
Salut nega que hi hagi problemes en les dades sobre el coronavirus de Catalunya | ACN

La Conselleria de Salut assegura que no ha detectat cap zona de Catalunya que tingui cap problema amb les dades de coronavirus, com ha insinuat aquest divendres al migdia el Ministeri de Sanitat. A més, lamenta que en la reunió bilateral d'aquest divendres el govern espanyol no fes cap esment a aquesta possible zona concreta de rebrot.

El departament assegura que les dades d'aquest divendres són les esperables per l'evolució dels últims dies. Les funeràries han reportat 43 noves morts per covid-19 en les darreres 24 hores, 23 més que en l'últim balanç. A banda, s'han detectat 778 nous casos positius testats (497 més) i ja en són 64.037. La xifra de casos possibles és de 216.269, que són 5.220 més.

Sanitat, preocupada per les dades de Catalunya

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, diu que els han «sorprès» i els «preocupen» les últimes dades facilitades per Catalunya sobre nous positius (150). Simón ha dit que no seria una situació generalitzada sinó vinculada a una zona concreta però que ho estan analitzant perquè si la informació no és correcta, no poden valorar el que està passant «realment». «Estan arribant unes xifres que requereixen més explicacions i que tenen algunes incongruències», ha dit.

El Ministeri no va incloure ahir les dades catalanes per problemes de «validació». Simón ha dit que creien que era un problema «puntual», que avui s'ha repetit, i que si la situació no es resol, «s’hauran de tenir les discussions que calguin per garantir la seguretat no només dels catalans sinó de tots els espanyols». «Catalunya estava evolucionant bé i notificant bé», ha dit, tot afegint que la decisió de canvi de fase es va prendre quan van enviar la documentació, a principis de setmana.

Fonts del departament han assegurat que la Generalitat cada dia fa públiques les dades de casos positius, sospitosos, morts declarats per les funeràries i classificats pel lloc de defunció. De totes les dades que Salut publica, el Ministeri de Sanitat demana que se li notifiquin només algunes, i amb això fa una interpretació.


Comentaris

envia el comentari