YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut estudia ampliar la mobilitat dels ciutadans de Barcelona

La notícia arriba després de saber que Barcelona entrarà en fase 1 el dilluns

Diversos ciutadans passejant pel Passeig Marítim de Barcelona dissabte, 2 de maig
Salut estudia ampliar la mobilitat de Barcelona | CatalunyaDiari

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assenyalat que estan estudiant «si és factible» augmentar la mobilitat entre la ciutat de Barcelona i les regions metropolitanes en les properes setmanes d'acord amb els indicadors de l'evolució de la pandèmia del coronavirus.

Vergés ha afirmat aquest divendres en roda de premsa que estan treballant en aquest sentit amb l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), especialistes en mobilitat i altres experts i que en tot cas volen comptar amb el «consens» dels municipis i tenint en compte també les diferents realitats dins de les regions sanitàries.

Les propostes de desescalada «tenen sempre un component de rigor»

Sobre la confirmació per part del Ministeri de Sanitat del pas a la fase 1 de Barcelona i l'àrea metropolitana i a la fase 2 del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i l'Aran, tal com havia demanat Salut, Vergés ha destacat que les propostes que fan de desescalada «tenen sempre un component de rigor» i que compten amb dades que les recolzen i el diàleg tècnic corresponent. «Tothom vol avançar i recuperar la vida i l'activitat comunitària, social i econòmica però de forma segura per no haver de fer passos enrere», ha dit.

El Ministeri de Sanitat ha acceptat aquest dijous les peticions que havia presentat la Generalitat per aquests canvis de fase. D'aquesta manera tot Catalunya estarà a partir del pròxim dilluns 25 de maig en fase 1 i 2. A més, aquells que estiguin en la fase 2 ja no dependran de franges horàries per passejar ni fer esport però sí que es mantindran dues franges horàries exclusives per a les persones més grans de 70 anys i col·lectius vulnerables.


Comentaris

envia el comentari