Sanitat mostra la seva preocupació per les últimes dades de Catalunya i no descarta actuar

Simón diu que estan intentant entendre el repunt de positius i ho estan analitzant

Fernando Simón, durant una roda de premsa el 3 de maig de 2020
Simón diu que els «preocupen» les últimes dades de Catalunya i que si no es resol «el problema» s'haurà d'actuar | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, diu que els han «sorprès» i els «preocupen» les últimes dades facilitades per Catalunya sobre els nous positius de coronavirus. Concretament aquest divendres 22 de maig s'han registrat 778 nous casos, dels quals 350 són del 15 de maig en endavant, 141 de l'1 al 14 de maig, 298 de l'abril i 11 positius que al final no ho van ser del març.

En aquest sentit, Simón ha explicat que no seria una situació generalitzada sinó vinculada a una zona concreta però que ho estan analitzant perquè si la informació no és correcta, no poden valorar el que està passant «realment». «Estan arribant unes xifres que requereixen més explicacions i que tenen algunes incongruències», ha assenyalat. El Ministeri de Salut no va incloure ahir les dades de Catalunya per problemes de «validació»

 

Un problema puntual que s'ha repetit

Simón ha explicat que creien que era un problema «puntual», que avui s'ha repetit, i que si la situació no es resol, «s'hauran de tenir les discussions que calguin per garantir la seguretat no només dels catalans sinó de tots els espanyols».

«Catalunya estava evolucionant bé i notificant bé», ha indicat, tot afegint que la decisió de canvi de fase de les diferents regions sanitàries de Catalunya es va prendre quan van enviar la documentació, a principis de setmana. En aquest sentit, ha dit que pel que fa a les defuncions, les tres notificades s'ha corroborat que es van produir ahir. 

Més de 64.000 casos positius en total

Des de l'inici de pandèmia, a Catalunya s'han registrat 64.037 casos positius de coronavirus, confirmats per prova diagnòstica (test ràpid o PCR); alhora que hi ha 216.269 casos sospitosos (5.220 més que dimecres). Del total de casos, 4.005 persones han estat hospitalitzades en estat greu (actualment 234) i les altes hospitalàries són ara 36.579. A més, 2.892 professionals en residències de gent gran estan aïllats, per sospita o confirmats. En geriàtrics hi ha fins ara 13.446 persones que han donat positiu i 36.160 són casos sospitosos.


Comentaris

envia el comentari