Pilar Abel: «Soc filla de Salvador Dalí encara que no ho digui un jutge»

Assegura que recorrerà la decisió de l'Audiència Provincial de Madrid davant el Suprem i a Europa

«Estic tranquil·la. He parlat amb el meu advocat i tinc 20 dies per recórrer i ho faré, al Suprem. I si cal després a Europa, però ara no és el moment. Soc filla de Dalí encara que no ho digui un jutge». Són les paraules de Pilar Abel, en declaracions a Rac1 aquesta tarda, després de la desestimació de l'Audiència Provincial de Madrid assegurant que la figuerenca no és filla de Salvador Dalí.

Aquest passat dimarts, la secció 22 de l'Audiència de Madrid va tombar el recurs de Pilar Abel contra la decisió del jutjat de primera instància 11 de Madrid, que, l'octubre del 2017, va desestimar la demanada de paternitat. Ja aleshores, el jutjat va imposar les despeses judicials a la demandant per la «temeritat» d'anar a judici tot i saber que les proves d'ADN havien confirmat que no tenien parentiu.

Pilar Abel qüestionava la cadena de custòdia de les proves  i dubtava de «l'objectivitat i la capacitat» tant dels forenses que van extreure les mostres com de l'Institut Nacional de Toxicologia que les va analitzar. En aquest sentit, Abel ha assegurat que el judici «no ha estat just» perquè «han faltat persones, proves i justificants de la cadena de custòdia».

 

Assegura no saber res del pagament de les costes

L'Audiència de Madrid ha condemnat a Pilar Abel a pagar les costes  de tot el procediment, entre les quals s'inclou també les despeses de l'exhumació de les restes de Dalí per fer les proves d'ADN, enterrat sota la cúpula geodèsica del Teatre-Museu Dalí  de Figueres. En aquest sentit, Abel assegura «no saber res» del pagament d'aquestes costes.

Finalment, després que el recurs hagi estat desestimat, la Fundació Gala-Salvador Dalí ha donat per acabada la polèmica. Malgrat això, Abel ha indicat que continuarà lluitant per reclamar que és filla de Dalí: «La fundació pot dir el que vulgui, però també han de respectar el que digui el jutge. No s'ha acabat. És una lluita que vaig començar i no hi estic d'acord».