YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Catalunya registra 43 defuncions per coronavirus aquest dijous i es tornen a disparar els nous positius

La xifra de morts des de l'inici de la pandèmia s'enfila fins als 11.766

Sanitaris ajudant-se a posar l'equip de protecció contra el coronavirus a l'Hospital Clínic
Catalnya ha registrat prop de 12.000 morts des de l'inici de la pandèmia. | CatalunyaDiari

Les funeràries han registrat fins a aquest divendres 11.766 morts a Catalunya a conseqüència del coronavirus (43 més que el darrer balanç), segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat. Aquesta xifra suposa un lleuger repunt respecte el balana de dimecres, quan es van notificar 20 noves víctimes mortals. De les prop de 12.000 defuncions, 6.571 s'han produït en hospitals o centres sociosanitaris, 3.917 en residències de gent gran, 772 en domicilis, i la resta en hospitals o són casos no classificables per falta d'informació.

Els nous positius es tornen a disparar

El que s'ha disparat en aquest darrer balanç és el nombre de nous infectats, que s'ha incrementat en 778 persones. Així, des de l'inici de pandèmia, a Catalunya s'han registrat 64.037 casos positius de coronavirus, confirmats per prova diagnòstica (test ràpid o PCR); alhora que hi ha 216.269 casos sospitosos (5.220 més que dimecres).

Del total de casos, 4.005 persones han estat hospitalitzades en estat greu (actualment 234) i les altes hospitalàries són ara 36.579. A més, 2.892 professionals en residències de gent gran estan aïllats, per sospita o confirmats. En geriàtrics hi ha fins ara 13.446 persones que han donat positiu i 36.160 són casos sospitosos.

Desgavell a l'hora de comunicar les xifres

El comunicat de la Conselleria de Salut de Generalitat de Catalunya s'ha enviat, de manera excepcional, aquest divendres a primera hora del matí, quan era habitual que les xifres es fessin publiques a darrera hora de la nit. A partir de dissabte, va informar el departament, el balanç es publicarà cada dia a les dotze del migdia.


Comentaris

envia el comentari