YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Xina registra resultats positius amb una vacuna contra el coronavirus: és segura i genera anticossos

El fàrmac s'ha provat en 108 adults sans i després de 28 dies els resultats són bons

Un empleat en un laboratori de Beijing, a la Xina, el 14 de maig de 2020
Falten, com a mínim, sis mesos per dur a terme una avaluació definitiva sobre els resultats  | ACN

La primera vacuna contra el coronavirus que ha arribat a l'assaig clínic de la fase 1 amb humans ha donat resultats positius: és segura, es tolera adequadament i és capaç de generar una resposta immune contra la SARS-CoV-2. Ho diu una investigació publicada per 'The Lancet' que mostra l'estudi realitzat per l'Institut de Biotecnologia de Pequín (Xina). Concretament, la vacuna s'ha provat en 108 adults sans i després de 28 dies els resultats són positius: produeix anticossos neutralitzants i respostes de les cèl·lules T contra la Covid-19.

Malgrat això, més del 70% dels participants ha patit algun efecte secundari lleu o moderat com febre, fatiga, mal de cap o dolor muscular. Per tot plegat, encara és aviat per confirmar que la vacuna és perfectament efectiva i vàlida i que protegeix contra la infecció de SARS-CoV-2. Falten, com a mínim, sis mesos per dur a terme una avaluació definitiva sobre els resultats.

«Aquests resultats suposen una fita important. L'assaig demostra que una dosi única de la nova vacuna per a la Covid-19 que utilitza un vector adenovirus 5 (Ad5-nCoV) produeix anticossos específics per al virus i cèl·lules T en 14 dies, el que la converteix en una potencial candidata per a una investigació més a fons», assenyala Wei Chen, professor encarregat de la investigació.

«Els reptes en el desenvolupament d'una vacuna contra la Covid-19 no tenen precedents i la capacitat de desencadenar aquestes respostes immunes no indica necessàriament que la vacuna protegeixi les persones del coronavirus. Aquests resultats donen una visió prometedora per desenvolupar vacunes, però estem encara molt lluny que aquesta vacuna estigui disponible per a tots», afegia el científic xinès.

Hi ha més de 100 vacunes en desenvolupament a tot el planeta

La creació d'una vacuna eficaç és considerada una solució a llarg termini. Actualment hi ha més de 100 vacunes en desenvolupament a tot el planeta. Encara que cal destacar que poques es troben en la fase 1 de desenvolupament, entre elles la de l'Institut de Biotecnologia de Pequín.

El laboratori Moderna Therapeutics, dels Estats Units, fa uns dies va avançar que havia obtingut resultats positius en el desenvolupament d'una resposta immune. Un altre laboratori que es troba en una fase avançada de desenvolupament en la vacuna contra el coronavirus és el Laboratori Cansino Bio (Xina). El laboratori ha avaluat la seguretat i capacitat de generar immunitat en els éssers humans. Per als seus assajos es va subministrar una injecció intramuscular de la nova vacuna en dosis baixes, dosis mitjanes i dosis altes en 36 voluntaris.

Posteriorment, els científics han avaluat la sang dels voluntaris en intervals regulars. D'aquesta manera, els especialistes veuen la reacció del sistema immune, que produeix anticossos neutralitzants que combaten les infeccions. Segons els resultats, la vacuna va ser ben tolerada en totes les dosis sense reaccions greus observables en els 28 dies posteriors.


Comentaris

envia el comentari