És oficial: Catalunya, dividida entre fase 1 i fase 2 a partir de dilluns

Madrid també passarà a la fase 1 a partir del dilluns, 25 de maig

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament
Els experts asseguren que Catalunya encara no està preparada per iniciar el desconfinament. | ACN

ACTUALITZACIÓ 15.07 hores

El Ministeri de Sanitat ha acceptat les peticions de la Generalitat i Barcelona i àrea metropolitana passaran dilluns que ve a la fase 1 i Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran, a la 2. El Govern va sol·licitar que els territoris en fase 1 des de fa dues setmanes avancessin i que els territoris que van quedar pendents divendres–Barcelona i àrea metropolitana nord i sud- i continuaven a 0 amb mesures de relaxació, passessin a la 1. El Ministeri va autoritzar la setmana passada que Lleida, Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passessin a la fase 1.

Tot Catalunya en fase 1 i 2. Sanitat ha autoritzat que Barcelona i àrea metropolitana –inclòs el Baix Montseny- avancin a la primera fase després que divendres passat es quedessin a les portes. El ministeri va decidir que continuessin en fase 0 amb mesures de relaxació com ara l’obertura de botigues sense cita prèvia però sense permetre reunions de 10 persones ni terrasses. En canvi, va autoritzar que Lleida, Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passessin a la 1.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha agraït durant la seva intervenció posterior al Consell de Ministres Extraordinari la tasca de les CCAA: «No només estem sortint d’aquesta situació, sinó que n’estem sortint més forts». Illa ha tornat a apel·lar a la responsabilitat individual per continuar seguint els criteris sanitaris en aquesta fase «complexa». «Cada pas que donem ha de ser un pas segur», ha insistit.

Adeu a les franges horàries per passejar i fer esport

Així, Barcelona, Madrid i Castella i Lleó seran capaços d'avançar a la fase 1 el pròxim dilluns 25 de maig. El govern espanyol ha pogut relaxar les fases de desescalada, afortunadament, gràcies a la situació que presenta Espanya. La següent fase, la 2, ja no inclourà franges horàries per passejar ni fer esport. El ministeri, de fet, va confirmar ahir el final d'aquestes franges, però, cal dir, mantindrà dues franges horàries exclusives per a persones més grans de 70 i col·lectius vulnerables.


Comentaris

envia el comentari