Fernando Simón informa de l'aparició «petits brots» en diverses províncies d'Espanya

Assegura que no han tingut un «impacte real» en l'evolució de les diferents províncies

Passeig de Sant Joan, a Barcelona, plena de gent, 26/04/2020
Segons Simón els «petits rebrots» no han tingut un impacte real en l'evolució de les diferents províncies | CatalunyaDiari.cat

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha anunciat que ja s'han produït «petits rebrots» del nou coronavirus en algunes províncies espanyoles, si bé ha assegurat que s'han pogut contenir i no ha indicat quines. En la roda de premsa diària, Simón ha informat que aquests rebrots no han tingut un «impacte real» en l'evolució de les diferents províncies i que cap ha superat la desena de casos. A més, ha comentat que la majoria de positius havia tingut símptomes des de feia temps, de manera que els rebrots han estat «encara més petits».

Malgrat això, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha assegurat que la situació actual de l'epidèmia del coronavirus a Espanya és «bastant favorable» i que si es mantenen les mesures de precaució i control, s'està «molt a prop» d'aconseguir que el nou coronavirus se situï en nivells «pràcticament indetectables» a Espanya.

«Això ens posaria en una situació immillorable per arribar a la nova normalitat que serà diferent però que permetrà dur a terme una activitat pràcticament normal», ha comentat Simón, per explicar que entre el 10 i el 23 d'abril la incidència de virus se situava entre els 102 casos per cada 100.000 habitants, entre el 24 i el 7 de maig de 40 casos per cada 100.000 habitants i del 8 al 21 de maig del 15,6.

 

Províncies amb pràcticament cap cas

Així mateix, l'expert ha subratllat que en els últims set dies hi ha províncies a Espanya que han notificat entre zero i cinc casos, si bé a Sòria s'han registrat entre 20 i 25 casos o en Terol 15. «Han estat brots molt concrets, en zones rurals molt concretes que han estat perfectament controlades. El nombre de casos a Espanya van bé i gràcies a l'acció més detallada dels sistemes de vigilància estem detectant casos abans, permetent així realitzar accions molt localitzades en punts molt concrets», ha argumentat.

Ara bé, Simón ha mostrat la seva preocupació amb els problemes en la notificació de dades que està tenint Catalunya, ja que aquest dijous no va poder notificar les xifres de morts i aquest divendres ha notificat més morts de dies previs pendents d'assignació data de defunció.


Comentaris

envia el comentari