Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general del Mobile World Congress 2019 amb centenars de persones mirant els stands

El binomi Barcelona-Catalunya: El segon millor territori europeu per captar inversió estrangera tecnològica

Ho diu una publicació del grup 'Financial Times'

Pla general del Mobile World Congress 2019 amb centenars de persones mirant els stands
Barcelona ciutat ocupa la vuitena posició entre les millors ciutats europees | ACN

La divisió fDi Intelligence del grup 'Financial Times' conjuntament amb The Next Web conclouen que Barcelona  i Catalunya  tenen la segona millor estratègia  d'Europa per captar inversions estrangeres d'àmbit tecnològic, només per darrere de Londres  i per davant de ciutats com Berlín i Amsterdam. Així ho destaca l'informe 'Tech Cities of the Future', que analitza una setantena de localitzacions europees per determinar les ciutats amb més potencial pel que fa a l'atracció internacional d'inversions tecnològiques i amb ecosistemes de startups.

Entre altres coses, destaca que a Catalunya hi ha 1.500 'startups', que se celebra el Mobile World Congress, el 22@, el Pier01, els parcs científics i les universitats catalanes. L'informe conclou que Barcelona ocupa la vuitena posició a tot Europa i la primera del sud d'Europa com a 'tech city of the future', per davant de ciutats com Madrid, Estocolm, Frankfurt o Munich. Encapçalen la classificació Londres, París i Dublín.

La valoració de l'Ajuntament de Barcelona i el Govern

A través d'un comunicat, el primer tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat la gran tasca que fa Barcelona per aconseguir aquest posicionament europeu, gràcies a empreses d'avantguarda que troben a la ciutat el millor espai per fer prosperar els seus negocis. En aquest sentit, Collboni remarca que «les empreses tecnològiques són les que menys destrueixen llocs de feina i en canvi les que més ocupació  i de qualitat en generen, cosa que s'ha posat encara més de manifest en els darrers temps».

«L'aposta que fem des de l'Ajuntament de Barcelona és la de propiciar l'aterratge i el desenvolupament d'aquestes empreses, i donar suport -a través del Cibernàrium- a persones de tots els sectors que puguin fer una reconversió cap al sector TIC, per optimitzar les oportunitats de treballar a la ciutat amb qualitat d'ocupació i de vida», destaca tot afegint que «aquest bon posicionament de Barcelona i Catalunya en la captació d'inversions en àmbit tecnològic» els «esperona a seguir treballant en aquesta direcció i reafirma la nostra aposta per fer de la ciutat un hub tecnològic i de talent de primer nivell».

Per la seva banda, la consellera d'Empresa i Coneixement del Govern, Àngels Chacón, creu que «Catalunya i Barcelona s'estan posicionant sense cap mena de dubte com un dels millors hubs empresarials en l'àmbit tecnològic d'Europa, un tipus d'inversió estrangera destinada a l'economia productiva i a sectors estratègics i de futur».

«És una aposta a llarg termini, una feina de picar pedra, crear vincles i generar confiança, més que mai ara en aquest entorn de complexitat i amb noves dinàmiques globals, per situar Catalunya a les llistes de destinacions de nous projectes d'empreses de tot el món», destaca. «La nostra prioritat és atreure projectes d'inversió estrangera  d'àmbit industrial i 'tech hubs' d'empreses d'arreu del món», afegeix