Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Arc de Triomf a Barcelona

Barcelona desallotja en una setmana 5.500 persones de l'espai públic per fer 'botellons'

Albert Batlle assegura que l'ocupació d'habitatges s'ha "agreujat" per la crisi i reclama "instruments legals"
Arc de Triomf a Barcelona
S'han realitzat prop de 8.600 avisos a persones per no dur la mascareta posada | Catalunya Diari

Barcelona ha desallotjat 5.500 persones de l'espai públic per fer 'botellons' i ha tramitat 200 denúncies en l'última setmana. «Sembla mentida que la gent no tingui consciència del perill que comporten aquestes actuacions, perquè és un factor de contagi absolutament comprovat», ha denunciat el tinent l'alcalde de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle.

Batlle també ha fet una crida a la «responsabilitat» i el «civisme» després d'haver registrat més de 8.600 avisos a persones sense mascareta i 100 denúncies. L'ocupació d'habitatges també s'ha «agreujat» per la crisi i el tinent d'alcalde ha reclamat «instruments legals» per anar «més enllà» de les actuacions policials.

 

Catalunya registra 817 nous contagis per coronavirus

Catalunya registra 611 casos nous de coronavirus confirmats per PCR i el total s'eleva a 94.515, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total és de 115.811 casos (817 més) amb totes les proves. Segons les dades de Salut, 12.906 persones han mort des de l'inici de la pandèmia per coronavirus, després que s'hagin reportat set defuncions en les últimes hores.

El risc de rebrot és molt alt, 149,59 —el llindar de risc alt és 100— i es troba estable, però estancat (la setmana passada era de 150,53). La velocitat de propagació torna a pujar lleugerament, a 1,03, mentre que la setmana passada s'havia mantingut per sota de la barrera de l'1. Hi ha 641 pacients ingressats, 18 menys que en el balanç anterior; 129 a l'UCI (1 menys).

Els bars de Barcelona, indignats amb les noves mesures de la Generalitat

La prohibició de fumar al carrer si no es respecta la distància de dos metres i l'obligació de tancar els bars a la una de la matinada han indignat el sector hostaler de Barcelona. «Tot això és un desgavell», expressa l'administradora dels locals Sol de Nit i Cafè del Sol, Teresa Rovira. Per la gerent d'aquests locals de Gràcia, les noves mesures castiguen encara més el negoci —assegura que la facturació se'ls ha reduït un 40%— i generen una càrrega administrativa «enorme».

Per altra banda, l'opinió de la clientela es divideix entre els que veuen amb bons ulls la prohibició i els que ho consideren «excessiu». Alguns asseguren que deixaran d'anar a les terrasses, mentre que altres demanen encara més restriccions.

Per al sector de la restauració, la resolució d'aquest dimarts és només «una cortina de fum» per amagar «la incompetència de les administracions públiques davant rebrots esperables». Així s'ha expressat el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, qui ha afegit que l'organització recorrerà a la normativa.

En la mateixa línia ha opinat Rovira, qui creu que la pandèmia és només «una excusa» per implementar una sèrie de canvis en els hàbits socials. Per la seva banda, l'antic propietari del bar Joali de Gràcia, José Fernández, assenyala que la crisi de la covid-19 està sent aprofitada per «restringir la llibertat d'empresa».