Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Agents del Mossos d'Esquadra acordonant i protegint la zona d'un habitatge ocupat a Pallejà (Baix Llobregat). 18 agost 2020.

Veïns del Baix Llobregat, indignats per uns okupes 'protegits' per la policia

L'última protesta va obligar a les autoritats a tallar l'A-2 per seguretat

Dos agents dels mossos d'esquadra
Els veïns denuncien que les autoritats estan defensant els ocupes | Mossos d'esquadra

Unes 200 persones es van concentrar aquest dimarts als volts de les vuit del vespre per segon dia consecutiu davant la casa ocupada il·legalment a Pallejà (Baix Llobregat) per una família a principis de setmana.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, durant la protesta, que va obligar a tallar l'A-2, un dels concentrats va ser detingut per llençar ous i pedres contra l'habitatge i tres més van ser denunciats administrativament per concentració no autoritzada.

Tensió entre veïns, policies i okupes a Pallejà

Durant la protesta del vespre anterior, que va aplegar un centenar de persones, els propietaris de l'habitatge i alguns manifestants van intentar fer fora els ocupants que, al seu torn, es van encarar amb els veïns insultant-los i amenaçant-los. L'acte de protesta de dilluns al vespre va finalitzar amb tres manifestants denunciats per desordres públics.

Les xarxes han quedat totalment dividides en aquest enfrontament. Alguns usuaris creuen que la millor manera és actual individualment i no esperar respostes de les institucions, per així expulsar els okupes de manera ràpida. Altres mediten i es pregunten per què han hagut d'arribar a aquesta situació i què els ha portat a ocupar. I, sobretot, la pregunta que més es repeteix és si la seva detenció suposarà el fi d'aquesta mena d'actes o, contràriament, acabaran novament al carrer a la recerca d'un nou habitatge per ocupar.