Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'albada d'aquest dijous des de Verges, Baix Empordà

La calor i la xafogor seran cada cop més insuportables: Temps a Catalunya el dijous 20 d’agost del 2020

Les temperatures faran cada dia un salt més cap endavant i l’ambient serà molt pesat en conjunt sense pluges

Imatge de l'albada d'aquest dijous des de Verges, Baix Empordà
El sol dominarà durant tota la jornada amb un ambient cada cop més calorós | Àngel Galan

La calor intensa anirà cada cop a més i no donarà treva de cara a les properes hores. No estem davant de cap episodi excepcional ni calor fora del normal, ni de bon tros, però venim d’una refrescada i les màximes, de cop, aquest dijous, 20 d’agost, ja es mouran entre els 31ºC i 36ºC  a molts punts, i més que pujaran divendres. Tot plegat amb sol en conjunt i sense pluges a la vista.

Ambient cada cop més pesat

Pel que fa a la calor, aquest dijous notarem una pujada clara dels termòmetres amb ambient molt pesat de ple estiu al migdia. Moltes màximes es mouran entre els 31ºC i 36ºC, si bé al Pirineu i al litoral se situaran entre es 27ºC i 33ºC, però amb una sensació clara de xafogor que anirà a més. De cara als següents dies, aquest ambient pesat cada cop serà més marcat.

Mapa del temps a Catalunya per aquest dijous 20 d'agost del 2020
El sol dominarà en general amb alguns núvols baixos al camp de Tarragona | Catalunya Diari

Sense xàfecs enlloc

Pel que fa a l’estat del cel, s’espera un dia radiant dijous a tot arreu, amb tan sols algun núvol baix puntual en trams de la costa sense més conseqüències. No s’esperen xàfecs ni tempestes enlloc, ni tan sols nuvolades de tarda al Pirineu. En definitiva, una jornada radiant per aprofitar a totes les comarques.

Calor encara més forta

Entre divendres i el cap de setmana, les temperatures pujaran encara més i es poden arribar a fregar els 40ºC de nou a Ponent i la vall de l’Ebre. No es registraran els extrems de l’onada de calor de principis d'agost, però la calor serà molt pesada amb xafogor marcada a la costa, on tornaran les nits tropicals generals. Venen dies de ple estiu i de suar molt.