Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gent passejant pels carrers de Barcelona el juliol del 2020

Barcelona és finalista per acollir la nova seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques

La votació final es realitzarà el proper 9 de desembre en el Consell del Centre

Gent passejant pels carrers de Barcelona el juliol del 2020
Barcelona és finalista per acollir la nova seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques | Europa Press

La candidatura de Barcelona per albergar la tercera seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Termini Mitjà (ECMWF) ha superat la primera fase, ha informat aquest divendres la Delegació del Govern a Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona en dos comunicats.

La proposta ha passat a la segona ronda de selecció de les deu que s'han presentat al concurs, i la votació final per escollir la seu es realitzarà el proper 9 de desembre en el Consell del Centre que reuneix els 22 Estats membres.

Es tracta d'un projecte impulsat conjuntament des del Govern central, la Generalitat i el consistori, i que s'ha treballat un equip format per professionals i tècnics de les tres administracions en coordinació amb el Barcelona Supercomputing Center (BSC).

Aquesta nova seu s'uniria a la de Reading, al Regne Unit, i a la que ja s'està construint a la ciutat italiana de Bolonya, que acollirà en 2021 el nou superordenador del centre.

Una molt bona notícia per a Espanya

La vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat que es tracta d'una molt bona notícia per a Espanya i ha afirmat que la candidatura de Barcelona ha estat «molt bé valorada».

«De tirar endavant suposaria potenciar la capacitat d'investigació del nostre país en noves tècniques de predicció meteorològica imprescindibles en l'escenari actual de major adversitat meteorològica per l'escalfament global», ha afegit.

A més, preveu que aquest centre facilitaria una major participació d'institucions i empreses espanyoles en el desenvolupament de projectes relacionats amb la implantació de nous serveis climàtics que facilita el Servei d'Atmosfera i Canvi Climàtic de Copernicus en tots els països de la Unió Europea.

Collboni lloa el treball de l'equip

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha lloat el treball de l'equip de la candidatura i ha posat en valor que Barcelona estigui entre les opcions finalistes per acollir aquest organisme: «És un senyal de com la ciutat mira al futur».

«No deixem d'atendre la realitat del dia a dia però no renunciem tampoc a treballar per la Barcelona del demà», i ha afegit que aquesta notícia ajudarà a atreure companyies globals que aporten ocupació de qualitat a la ciutat, valors i rellevància.

El Nexus II, possible seu de l'esdeveniment

La candidatura d'Espanya, basada a Barcelona, destaca la qualitat de vida de la ciutat, el seu ecosistema científic-universitari i d'innovació, la seva oferta d'escoles internacionals i un mercat de treball «dinàmic» per a professionals qualificat.

L'edifici que es proposa per albergar la seu és el Nexus II, obra de l'arquitecte Ricardo Bofill i situat en el Parc UPC, té capacitat per albergar fins a 400 persones i 7.600 metres quadrats.