Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa

Confusió a la restauració per la mesura que a partir de les sis de la tarda només els permet servir sopars

El Procicat preveu tancar aquesta tarda els últims serrells de la normativa

Confusió al sector de la restauració per l'última versió del pla del Govern per a la reobertura de bars i restaurants, que preveu que a partir de les sis de la tarda només es puguin servir sopars. Així ho estableix el document penjat a la pàgina web de la Generalitat, i que han confirmat fonts d'Empresa i Interior. 

La redacció del document pot implicar per tant que bars i cafeteries especialitzats en berenars o en servir només begudes no puguin obrir a partir de les sis, una mesura que des del sector rebutgen. Fonts de Protecció Civil han confirmat a l'ACN que el Procicat està acabant d'enllestir aquesta tarda el document que es publicarà al DOGC, i que aquest és un dels temes sobre la taula.

El Procicat també està valorant si inclou o no a la normativa una excepció per saltar-se el confinament perimetral de cap de setmana per anar a actes culturals.

Sánchez assegura l'arribada de mesures per a bars i restaurants

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha traslladat per carta al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, el seu suport a la gestió de la crisi sanitària i econòmica que està fent Catalunya, i ha assegurat que el pla de suport al sector HORECA — hostaleria, restauració i cafeteries — que l'executiu central va aprovar, pròximament tindrà «especial importància a Catalunya».

Això sí, ha destacat també que en aquesta tasca de fer front a la pandèmia del coronavirus i les seves conseqüències, i d'«iniciar el camí de la recuperació», és fonamental l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat, en una clara crida a comptar amb el suport d'ERC als comptes públics. 

Així ho ha assegurat en la carta que li ha enviat Sánchez a Aragonès com a resposta a la qual el president en funcions de la Generalitat li va remetre a principis de setmana, per a demanar mesures de suport a les empreses que estan veient limitada la seva activitat per la pandèmia.

En concret, Aragonès va reclamar a l'executiu decretar una moratòria en el cobrament de l'IVA, de l'Impost de Societats i de les cotitzacions de la Seguretat Social a les empreses afectades, entre altres mesures. 

En la seva carta de resposta, a la qual hi ha tingut accés Europa Press, Sánchez trasllada a Aragonès «el ferm compromís» del govern central que «ningú es quedarà enrere», i assegura que comprèn «la difícil situació que estan vivint les famílies i treballadors catalans a conseqüència de les mesures restrictives que la Generalitat ha hagut de posar en marxa per a contenir el curs de la pandèmia».