Imatge arxiu Ronda Barcelona

Barcelona instal·larà més radars al centre de la ciutat

El radar que més multes posa al dia es troba a Catalunya, concretament a la capital catalana

Els conductors que circulin per Barcelona han d'estar més atents que mai, ja que des de l'Ajuntament de la ciutat comtal han anunciat la intenció d'instal·lar radars en les zones urbanes limitades a 30 km/h.

Almenys així ho ha anunciat aquest divendres la regidora de Mobilitat del consistori, Rosa Alarcón, la qual, també ha informat que ja s'està treballat en la instal·lació d'un radar al Túnel de la Rovira. Segons ha explicat Alarcón a Europa Press:  «Barcelona es caracteritza per una gran disciplina en l'aparcament i amb el de la velocitat ha de passar el mateix».

L'eficiència dels radars

En aquest sentit, la regidora considera que la ubicació de radars en aquests punts estratègics de la ciutat, «fan abaixar el nombre d'accidents en el lloc». Cal recordar que la velocitat màxima permesa en els carrers principals de Barcelona és de 50 km/h, ara bé, les zones limitades a 30, són considerades secundàries i, d'aquestes, estan totes marcades amb aquesta velocitat excepte un 10%.

Davant aquesta situació, la regidora també ha anunciat la intenció de l'Ajuntament d'ampliar la zona 30 i incloure també aquest 10% actual. 

 

El radar que més multes posa està a Barcelona

Cal recordar que, actualment, el radar que més multes posa al dia es troba a Catalunya, concretament a Barcelona. Un recent estudi realitzat per l'AEA, el club d'Automobilistes Europeus Associats, mostra que el radar situat al quilòmetre 215 de la via C-31 és el que més denúncies acumula el 2018, amb un total de 124.000.

Una xifra que traduïda al dia a dia significa 340 multes cada 24 hores. No obstant això, la capital espanyola trepitja els talons a Barcelona, i és que el segon radar amb més denúncies es troba a l'A-5 de Madrid. Tot i que només es tenen dades des de l'abril, sempre segons l'AEA, l'aproximació en proporció als últims mesos seria de 123.000 multes l'any.

També et poden interessar...