Barcelona i Lleida podrien saltar-se una setmana i passar directament a la fase 3

La consellera de Salut obre la porta a que Barcelona i Lleida passin a fase 3 abans del 22 de juny: «S'haurà de valorar»
Alba Vergés, consellera de Salut, intervenint en un Ple el 5 de març
La consellera de Salut obre la porta a que Barcelona i Lleida passin a fase 3 abans del 22 de juny | Catalunya Diari

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha obert la porta al fet que Barcelona i Lleida puguin passar a fase 3 abans del 22 de juny, és a dir, abans de temps. «Seria possible si veiem que és una proposta lògica a l'evolució de l'epidèmia. Ho haurem de valorar». 

Així ho ha declarat en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha explicat que consideren la possibilitat que totes les regions catalanes puguin finalitzar la desescalada igual, entrant en la fase final — la  3 — el 15 de juny. Això comportaria que Barcelona i Lleida només estiguessin set dies a la fase 2, quan la normativa marca un mínim de quinze dies per fase.

Lliure circulació entre l'Ebre i Tarragona

La consellera de Salut sí que ha confirmat que aquest dilluns 8 de juny es permetrà ja la lliure circulació de persones entre les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, però ha llançat un avís a la ciutadania. «Arriba un punt en què és igual la fase en què estiguem. Les mesures higièniques hauran de perdurar», ha reflexionat en veu alta Vergés, que ha admès que el coronavirus continua circulant i «tindrem ensurts encara durant un temps».

«Hem d'estar preparats per segones onades però treballant perquè això no impliqui aturar el país ni confinar la gent a casa», ha reiterat la consellera de Salut. «No volem controlar la societat, volem controlar l'epidèmia. Per això hem de donar missatges clars», ha sentenciat Vergés.

Demana la tornada de les competències

Alba Vergés també ha criticat el decret de 'nova normalitat' que està preparant el govern espanyol un cop finalitzat l'estat d'alarma a partir del 21 de juny. «Crec que són ganes d'intervenir, de posar el coll i de no acceptar que les competències són d'altres», ha etzibat Vergés als micròfons de Catalunya Ràdio. 

«Demanaria al govern espanyol que s'ocupi de les seves pròpies competències. La voluntat d'intervenció la veig moltíssim en aquest reial decret», ha continuat la consellera de Salut. 

Finalment, la consellera de Salut ha lamentat les declaracions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, reclamant «muscular» el Ministeri de Sanitat. «Parla de federalisme i no entén que és assumir les competències», ha valorat Vergés.


Comentaris

envia el comentari