Barcelona ja té les llums de Nadal d'enguany

L'Ajuntament va publicar la licitació de la instal·lació de llums ahir per un valor de 762.891,13 euros
La rambla de Barcelona il·luminada amb les llums de Nadal
L'Ajuntament ja ha presentat el contracte de les llums de Nadal d'enguany | ACN

El govern d'Ada Colau ja té les llestes les llums de Nadal d'enguany. El 2 de juny, l'Ajuntament de Barcelona va publicar la licitació del contracte per a la instal·lació de la il·luminació nadalenca per un valor de 762.891,13 euros, amb IVA inclòs. Així, l'Administració municipal compleix el calendari malgrat la pandèmia del coronavirus. Enguany, les llums es renovaran i s'instal·laran, com sempre, a finals del novembre.

 

A més, l'Ajuntament, tal com mostra el plec tècnic de la licitació, té un projecte més ambiciós que l'any passat. Tant en qualitat com en quantitat. L'objectiu és decorar els carrers del centre de la ciutat de la mateixa manera i una de les novetats d'enguany és que s'il·luminaran les façanes dels mercats municipals. El consistori estima que el valor del contracte serà d'1,3 milions d'euros, pròrrogues incloses, entre altres conceptes. Les llums les pagaran comerciants i Ajuntament a mitges i el municipi s'encarregarà de les possibles reparacions i manteniment que es puguin suscitar.

 

Colau aposta per una iconografia neutra

Paral·lelament, el consistori planteja un relat nadalenc «integral en tota la ciutat» que mantingui una mateixa estètica. Des del punt dels valors, la il·luminació expressarà «la cultura mediterrània, com un dels elements més compartits per la ciutadania». El municipi, a més, aposta per usos que garanteixin un model de llums «integrador amb una iconografia neutra», fent ús de motius moderns, abstractes o figuratius tal com relata 'Metrópoli Abierta'.

  

  

  


Comentaris

envia el comentari