Més problemes a l'escola dels Messi: «Van fer fora els meus fills perquè em queixava»

El denunciant assegura que també hi va haver amenaces per part de l'escola
Leo Messi i Luis Suárez
Els fills de Messi i Suárez estan escolaritzats a la British School of Barcelona | CatalunyaDiari

 

Després de la polèmica generada a la British School of Barcelona (BSB) per l'impagament de les quotes pel coronavirus, un dels pares afectatsdenuncia ara que l'escola ha fet fora als seus dos fills de 5 i 7 anys només per protestar, segons publica 'Crònica Global'. «S'han encebat amb mi i denunciaré penalment», ha assegurat l'home. 

 

Expulsats per la seva conducta

Arran de la declaració de l'estat d'alarma i el tancament dels centres educatius de tota Espanya, un grup de 480 pares d'alumnes d'aquesta prestigiosa escola de Castelldefels (Barcelona), on estan escolaritzats els fills de Leo Messi i Luis Suárez, es van organitzar per demanar una reducció de les quotes durant la crisi, a més a més que es millorés l'educació online que s'impartia als seus fills. 

 

Segons asseguren, van plantejar mesures «constructives i jurídicament ben argumentades», però manifesten que l'escola només va reduir lleugerament les quotes i va seguir tenint un contacte mínim amb els estudiants. «Dels meus dos fills, un té un conte virtual de cinc o deu minuts cada dia. L'altre, dues connexions de deu minuts per repassar els deures. Mereix això el pagament de 1.350 euros al mes?», manifestava un dels pares implicats en la protesta.  

 

Tal com expressa el progenitor dels dos nens expulsats de l'escola, també es van produir amenaces per part dels directius del centre: «Es van colar d'incògnit al xat de Telegram de les famílies i van buscar qui s'havia organitzat. Van amenaçar als pares i a mi em van comunicar l'expulsió». «Em vaig sentir humiliat, maltractat. Però més que a mi, l'efecte va ser sobre els meus dos fills. Amb 5 i 7 anys han d'adaptar-se al nou centre que els trobi a tota pressa per al pròxim curs, ja que les preinscripcions ja estan gairebé tancades. Canviaran d'escola, d'amics i de sistema simplement perquè el seu pare va exercir d'interlocutor amb una petició col·lectiva a la British School of Barcelona», conclou. 

 

Frau a la legislació laboral

Una portaveu de la BSB ha volgut aclarir que «els professors de la British School no estan en un ERTO», cosa que els pares no comparteixen. «Estan en un ERTO, clar, però és una cosa que la direcció nega una i una altra vegada a pesar de l'evidència. Ho estan, però fan les seves dues hores al dia per atendre virtualment als nens. Això també està notificat a Inspecció de Treball, ja que és un frau a la legislació laboral», adverteixen. 

 

Així doncs, la British School of Barcelona podria enfrontar-se a més problemes. El pare dels dos nens que van ser expulsats denunciarà a l'escola per coaccions, i altres famílies interposaran reclamacions col·lectives contra el centre. El mateix s'espera que passi en altres escoles de prestigi de la capital, com l'Agora Internacional School, la Hamelin Laie, l'American School of Barcelona (ABS), on van els fills de Shakira i Piqué, o la Miranda, entre altres. 

 

Aquestes escoles s'han tancat a exonerar a les famílies del pagament complet de les quotes avalades per les Escoles Privades Independents de Catalunya (EPIC), la patronal d'escoles privades que, a la mateixa vegada, ha rebutjat qualsevol cessió, anunciant que recomanava als seus associats seguir cobrant les quotes. 

 


Comentaris
Pep
Com diu la dita popular, "los ricos también lloran"

envia el comentari