Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana del British School of Barcelona al municipi de Castelledefels.

Conflicte a l'escola dels fills de Messi i Suárez: l'impagament de quotes pel coronavirus acaba amb expulsions

La polèmica, que afecta a 11 centres d'elit catalans, arriba ara la British School of Barcelona de Castelldefels

Façana del British School of Barcelona al municipi de Castelledefels.
Les quotes anuals a la British School of Barcelona poden arribar als 14.800 euros. | CatalunyaDiari

Les revoltes i motins en escoles d'elit catalanes sumen un nou episodi. El darrer centre en sumar-se a la polèmica és el British School of Barcelona (BSB) de Castelldefels, on estan escolaritzats els fills de Leo Messi i Luis Suárez. La direcció manté un pols amb un grup de pares que reclama una reducció en les quotes per la suspensió de l'activitat a conseqüència de l'estat d'alarma decretat per la crisi sanitària, segons ha avançat aquest dilluns 'Crónica Global'.

El citat mitjà explica que l'escola al·lega en la seva defensa que als cursos de preescolar ja s'ha aplicat un descompte del 50% en la quota, una reducció que no pot igualar en les taxes de la resta de nivells, que poden arribar  als 14.800 euros anuals, perquè posaria en risc la continuïtat com a empresa. En part dels cursos de primària el descompte ha estat del 25%, mentre que a la resta de nivells  l'estalvi és del 15%. Així mateix també s'ha ofert la possibilitat de fraccionar el pagament del tercer trimestre.

Tot i aquestes mesures que ha determinat la gerència de l'escola, un grup de pares d'alumnes ha dit prou i ha decidit no pagar, arribant en alguns casos a ser expulsats del centre, explica 'Crónica Global'. Per tal de calmar els ànims, l'escola ha decidit congelar les tarifes de cara al curs vinent.

Més d'una desena de conflictes en el sector de les escoles d'elit

El cas de la British School of Barcelona és l'onzè a Catalunya en escoles d'elit. Abans, hi ha hagut conflictes a la Saint Patrick's International School de Sant Joan Despí, el Liceu Francès; l'American School of Barcelona (ABS), l'escola dels fills de Shakira i Piqué; La Miranda; Hamelin Laie de Montgat o Agora International School de Sant Cugat, conflicte que podria acabar als tribunals.

Tot i la possibilitat d'acabar al jutjat, Escoles Privades Independents de Catalunya (EPIC), la patronal de col·legis privats, ha demanat als seus membres que mantinguin la seva postura i que cobrin les taxes d'escolarització, ja que asseguren que compten amb un informe jurídic que avala la seva posició.