Els pares i mares d'una de les escoles més elitistes de Catalunya s'amotinen contra la direcció del centre

El conflicte dels centres que pretenen continuar cobrant les quotes malgrat estar tancades arriba a la Saint Patrick's International School de Sant Joan Despí

Imatge de la Saint Patrick's International School, al carrer Major de Sant Joan Despí
La Saint Patrick's International School vol que els pares continuïn pagant una quota mensual durant el tancament del centre. | Google Maps

La polèmica als col·legis d'elit catalans sobre el pagament de les quotes durant la suspensió de classes decretada per l'estat d'alarma suma un nou cas. Ara ha estat el torn de la Saint Patrick's International School, una escola ubicada a Sant Joan Despí, que va estrenar noves instal·lacions l'any 2018.

Segons explica el digital 'Crónica Global', els pares i mares dels alumnes s'han amotinat per l'intent del centre de cobrar parcialment les quotes mensuals, malgrat que les classes presencials fa dos mesos que estan suspeses. Els progenitors han explicat al citat mitjà que la direcció de l'escola, que comanda Gemma Izquierdo, pretén continuar cobrant una part dels 695 euros mensuals que estipula la quota. Concretament, expliquen, l'escola vol que els pares paguin «una tarifa plana reduïda de 390 euros al mes, argumentant que aquest és el mínim que garanteix la supervivència de l'escola».

En la quota mensual de 695 euros, s'inclou el servei de menjador, amb esmorzar, dinar i berenar, valorat en 145 euros, així com excursions d'un dia i activitats escolars com piano, ioga, dansa o mindfulness. És a dir, que d'una quota base sense menjar de 550 euros, l'escola pretén cobrar-ne 390 euros, tot i estar tancat el centre i l'activitat.

Problemes de tresoreria, l'excusa dels centres

El digital explica que la protesta dels pares i mares contra el cobrament de les taxes no ha estat ben rebuda per la gerència del centre, que no ha volgut contestar les preguntes del mitjà. Les famílies afectades sí que han volgut destacar l'«entossudiment» de l'equip directiu, que no va voler ajustar les tarifes «fins que no vam exercir pressió durant setmanes».

El conflicte a la Saint Patrick's International School, és el desè que esclata en una escola d'elit durant el confinament. Abans del centre de Sant Joan Despí, han esclatat polèmiques a centres com el Liceu Francès; la American School of Barcelona (ABS), l'escola dels fills de Shakira i Piqué; La Miranda; Hamelin Laie de Montgat o Agora International School de Sant Cugat. En tots aquests casos, la direcció s'ha negat a reduir les quotes, al·legant problemes de tresoreria.


Comentaris

envia el comentari