Guerra oberta a l'escola catalana dels fills de Shakira i Piqué pel coronavirus

Un grup de pares ha exigit al centre que es redueixin els imports de les quotes per la caiguda del contingut lectiu

Gerard Piqué i Shakira a les grades de Palau Blaugrana seguint un partit de bàsquet
Guerra oberta a l'escola dels fills de Piqué i Shakira amb alguns pares | cedida

El coronavirus ha posat de cap a peus la majoria de la rutina habitual de la població, des dels més petits als més grans, passant per famosos i gent corrent, rics i pobres, sense fer distincions de cap mena entre la gent. 

Un dels aspectes més afectats de la vida quotidiana ha estat l'escola i els més petits. Els menors fa gairebé dos mesos que no van a classe, des del passat 13 de març, abans que es decretés l'estat d'alarma, tot i que en la majoria de casos els centres han activat plans per continuar d'alguna manera amb el curs de manera telemàtica

Tot i això, hi ha molts pares, especialment de l'escola concertada i la privada, que s'estan començant a queixar del pagament de quotes a les escoles malgrat que els nens han fet menys classes i han rebut menys contingut lectiu del que haurien d'haver rebut en una situació normal.

Exigeixen reduir les quotes

Una d'aquestes escoles és l'American School of Barcelona, que acull, entre altres, els fills de Gerard Piqué i Shakira. Segons ha informat el mitjà 'Crónica Global', alguns pares han demanat la reducció de quotes que s'han de pagar perquè s'adeqüi al contingut que han rebut finalment els escolars. 

Segons ha admès l'escola al citat mitjà, el grup de pares que ho demana és força reduït, però el centre ja ha hagut d'explicar que és impossible reduir les quotes o tornar part dels diners ja pagats perquè això afectaria de forma negativa «els programes de tots els alumnes». A més, destaquen que la majoria de pares del centre estan d'acord amb aquesta política. 

Els pares que han demanat aquestes rebaixes argumenten que no es tracta de deixar de pagar, ja que els nens estan rebent classes de forma 'online', sinó d'adaptar les quotes al contingut que poden aprendre. Asseguren que l'ensenyament virtual és més pobre, i que l'escola està cobrant per un servei, l'educatiu, que no s'està donant. 

Mesures per pal·liar els efectes del coronavirus

Des del centre són conscients que el coronavirus ha alterat els plans de tothom, i per aquest motiu han posat en marxa un seguit de mesures per ajudar els pares i els nens. Una d'elles ha estat cancel·lar l'increment de les quotes del curs 2020-2021 que ja s'havia tancat, i també oferir a les famílies que ho sol·licitin uns plans de pagament personalitzats, sempre que compleixin amb els requisits que es demanin. 

A més, l'escola tornarà a obrir les seves portes aquest estiu, si la pandèmia i les directrius del govern espanyol ho permeten, per crear una espècie de campus d'estiu que serà gratuït per als alumnes de P3

Pel que fa a quotes ja pagades, l'escola ha retornat les quotes del servei de menjador i del transport escolar, així com les de les activitats extraescolars que es realitzen al recinte. 


Comentaris
Jose
Las familias hacen preguntas lógicas. El director parece muy débil cuando ASB tiene 880.000 € de ganancia reportada en 2018

envia el comentari