Mor als 75 anys el dibuixant Lluís Juste de Nin

Creu de Sant Jordi l'any 2019, també va estar vinculat al món de la moda a través de la firma Armand Basi

Imatge del dibuixant Lluís Juste de Nin al seu despatx
Lluís Juste de Nin ha mort aquest dijous als 75 anys. | ACN

El dibuixant Lluís Juste de Nin ha mort aquest dijous als 75 anys a conseqüència d'un càncer, segons ha confirmat la seva família. Juste de Nin, vinculat també al món de la moda a través de la firma Armand Basi, és conegut per haver donat vida a la Norma, la nena protagonista de la primera campanya de normalització lingüística, 'El català, cosa de tots', impulsada per la Generalitat de Catalunya l'any 1992.

El president de la Generalitat, Quim Torra, entre altres personalitats, ha expressat el seu condol per la mort del dibuixant a través de les xarxes socials. En un tuit, Torra ha recordat la figura de Juste de Nin com «un gran lluitador i patriota i un magnífic il·lustrador i dibuixant». El president Torra ha afegit que «ha estat un gran exemple, sempre disposat a fer pinya i una persona de gran entusiasme per tot el que feia».

Ninotaire i vinculat al món de la moda

Nascut l'any 1945 a Barcelona, Lluís Juste de Nin, fill de pare basc i mare catalana, es va formar al Liceu Francès i va estar vinculat al PSUC i a l'Assemblea de Catalunya. Va començar com a dibuixant d'humor gràfic, alhora que també col·laborava amb revistes antifranquistes, utilitzant els pseudònims d'El Zurdo i L'Esquerrà. A través de la seva mare, Mercè de Nin Sabi, vinculada familiarment als germans Armand i Josep Basi, va entrar en el món de la moda, on va exercir com a director creatiu, dissenyador i conseller delegat a la companyia Armand Basi.

Casat amb Neus Aranda, presidenta del consell d'administració del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), la seva filla Tània Juste, periodista i escriptora, va guanyar el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica l'any 2015. Juste de Nin, que acabava de  publicat la novel·la gràfica 'Rossinyol que vas a França', va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi l'any 2019, una edició que també va reconèixer el futbolista Leo Messi. 


Comentaris

envia el comentari