Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà d'una cambrera netejant una taula d'una terrassa del bar Las Euras a la plaça de la Vila de Gràcia

Barcelona obre un termini excepcional per demanar noves terrasses

Des del passat mes de maig s'han aprovat més de 3.000 sol·licituds
Pla mitjà d'una cambrera netejant una taula d'una terrassa del bar Las Euras a la plaça de la Vila de Gràcia
Actualment, a Barcelona hi ha 32.600 taules a les terrasses de bars i restaurants. | ACN

L'Ajuntament de Barcelona ha obert aquest dimarts un termini excepcional perquè els restauradors de la capital catalana puguin presentar noves sol·licituds per demanar una nova terrassa al seu establiment o ampliar la ja existent. Segons el decret municipal publicat aquest dilluns, el termini de recepció de noves sol·licituds estarà obert fins al 22 de gener. En aquest sentit, s'estableix que les peticions es poden presentar de forma telemàtica a través de la seu electrònica del consistori barceloní o, presencialment, a l'oficina d'atenció a les empreses, situada al carrer Roc Boronat, 117.

Cal recordar que l'Ajuntament de Barcelona va anunciar que les noves terrasses que s'autoritzin o les ampliacions que es realitzin es mantindran, com a mínim, fins a finals de l'any 2021. La voluntat del consistori d'Ada Colau és donar suport al sector de la restauració, un dels més colpejats per la crisi derivada de la pandèmia de coronavirus. Segons va revelar l'autoritat municipal fa uns dies, des del passat mes de maig s'han atorgat 3.129 noves terrasses o ampliacions, de les gairebé 7.000 presentades.

Segons xifres comunicades per la tinent d'alcalde Janet Sanz fa uns dies, el 69% de les noves autoritzacions corresponen a ampliacions de terrasses ja existents, mentre que el 31% són noves. En aquest sentit, hi ha un miler de sol·licituds que es podrien esmenar i ampliar el nombre de noves autoritzacions.

Un 35% més de taules en terrasses durant la pandèmia

Ara com ara, Barcelona compta amb 32.600 taules en terrasses, un 35% més que el passat mes de març, quan n'hi havia 24.000. Aquesta xifra es veurà ampliada a partir del mes de gener, quan es revisin les noves sol·licituds que es poden presentar des d'avui. Cal recordar que aquesta ampliació d'espais destinats a terrasses han suposat l'eliminació de més de 4.000 places d'aparcaments de superfície als carrers de la ciutat comtal.

Una de les grans novetats en els pròxims mesos serà la creació d'un nou model homogeni de terrassa en calçada, que durant el primer trimestre de 2021 començarà a implantar-se. En aquest sentit, de cara a la renovació de llicència per a l'any 2022 serà obligatori haver implantat aquest nou model.