Barcelona demana que el metro obri fins a les dues de la matinada els caps de setmana

TMB també demana a l'ATM que quan reobri l'oci nocturn es recuperi l'horari que hi havia abans de la pandèmia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha demanat aquest dimarts a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) una ampliació de l'horari del metro en dues fases. La proposta reclama ampliar l'horari del metro fins a les dues de la matinada els divendres i dissabtes en una primera fase, mentre que en una segona s'inclou la recuperació dels horaris d'abans de la pandèmia —horari continuat durant la nit de dissabte a diumenge— amb la reobertura de l'oci nocturn.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, la socialista Rosa Alarcón, ho ha explicat durant la Comissió d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona. La comissió ha aprovat per unanimitat una proposició sobre el transport nocturn presentada pel PP, que ha accedit a modificar-la per incloure el contingut que ha explicat Alarcón.

En aquest sentit, Alarcón ha assenyalat que és una proposta raonable per a les persones que treballen en el sector de la cultura o l'hostaleria perquè, encara que l'horari de tancament són les 23 hores, «puguin tenir opcions de transport públic, en un horari en què el Bus Nit està molt ple i està molt bé tenir una alternativa de metro».

TMB presenta el primer autobús elèctric de 18 metres de càrrega nocturna

D'altra banda, TMB ha presentat aquest dimarts el primer autobús elèctric de 18 metres de càrrega nocturna. El Lion's City 18E estarà en circulació a partir del pròxim mes de juliol en línies d'alta demanda amb l'objectiu de verificar la seva autonomia i adequació al servei urbà. D'aquesta manera, Barcelona serà una de les dues úniques ciutats europees en disposar d'una unitat de proves d'aquest model, el primer de 18 metres de longitud i capacitat per desenvolupar una jornada de servei, d'entre 12 i 18 hores, únicament amb la càrrega nocturna de les seves bateries.

L'autobús, fabricat per MAN, estarà cedit a TMB durant un any. El Lion's City 18E començarà a funcionar al juliol a la línia H16, on circulen també altres autobusos elèctrics articulats. Aquest fet permetrà comparar les dades d'explotació i prestacions i, més endavant, el vehicle prestarà servei en altres línies d'elevada demanda. Durant un any, TMB anirà recollint dades sobre l'efectivitat de l'autobús per avaluar la conveniència d'aquest model per a la ciutat.


Comentaris

envia el comentari