Barcelona tanca al trànsit diversos carrers per donar més espai als vianants

L'ajuntament també iniciarà actuacions per retirar prop de 2.000 motos aparcades

Imatge del centre de Barcelona buit pel confinament del coronavirus
La mesura té com a objectiu donar més espai als vianants | EFE

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dimecres la col·locació de tanques que senyalitzen el tancament al trànsit de diversos trams dels laterals de Diagonal i Gran Via. Es tracta d’una de les mesures previstes en el pla d’acció del consistori per adaptar la ciutat a l’inici de la recuperació de la mobilitat i que vol donar més espais als vianants.

En paral·lel, el govern municipal ha anunciat que comença una actuació per senyalitzar, advertir i retirar prop de 2.000 motos aparcades en voreres per alliberar 43.000 metres quadrats. El gruix de les multes, que tindran un cost de 100 euros, no començarà a posar-se fins que la ciutat entri en fase 1 de desescalada.

Els talls de la Diagonal i Gran Via

Concretament, a la Diagonal, es tallarà el lateral banda mar, entre Villarroel i el passeig de Gràcia (7 illes), i el lateral banda muntanya, entre Roger de Llúria i Sardenya (8 illes). La resta de trams dels laterals quedaran oberts al trànsit per facilitar la circulació dels busos.

A la Gran Via, es tanca el lateral mar en dos trams: entre Vilamarí i Rambla Catalunya (13 illes) i entre Pau Claris i Bailén (4 illes). El lateral nord quedarà obert per facilitar la circulació dels busos i per les vies transversals també s’hi podrà circular. Així, segons ha matisat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, els girs a Diagonal i Gran Via no es podran fer i s'hauran de buscar itineraris alternatius, com «fer servir més els carrers verticals».


Comentaris
Montecrist
Cap problema, aparquem els cotxes i motos al carrer on viu la senyora alcaldesa i a veure si li fa cap gràcia, tenint en compte que ella si podrà circular per allí on vulgui amb el nou cotxe que entre tots els contribuents hem pagat.

envia el comentari