YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La gran ciutat catalana que situen entre les 10 millors per viure i treballar del món

La ciutat comtal se situa per damunt de Madrid i Los Angeles

Pla general de Barcelona vista des del Paral·lel amb diversos terrats i la Sagrada Família de fons
Barcelona ha estat seleccionada com la vuitena millor ciutat del món per viure-hi | ACN

Barcelona se situa en la vuitena posició com a millor ciutat al món, segons l'informe 'The World's Best Cities 2021', de Resonance Consultancy. Així, la ciutat es manté i repeteix en vuitena posició per segon any consecutiu en un dels rànquings mundials de referència. Barcelona ocupa el vuitè lloc per davant de Los Angeles i Madrid, i per darrere de Londres, Nova York, Paris, Moscú, Tòquio, Dubai i Singapur.

L'informe qualifica les ciutats com a llocs per viure, treballar o visitar, però incorpora també factors relacionats amb la captació d'ocupació, inversió o visitants, que van des del nombre d'experiències culinàries i museus, fins al nombre d'empreses globals, connexions directes de vols i mencions que cada ciutat té a xarxes socials.

Barcelona es descriu com una ciutat europea «gairebé ideal»

Pel que fa als resultats parcials del rànquing, els millors resultats de Barcelona són la setena plaça en promoció a Internet, seguit de la novena en qualitat urbana, l'onzena en programació cultural i la dotzena en infraestructura i atractivitat. En l'informe es descriu Barcelona com una ciutat europea «gairebé ideal» i se'n destaca el bon temps durant bona part de l'any, les platges, l'arquitectura i parcs «icònics».

També s'apunta que la capital catalana és un «imant» per al turisme i s'assenyala que la pandèmia ha tingut efectes «devastadors» sobre el turisme. També es fa ressò dels efectes sobre bars i restaurants i recull que prop del 40% podrien no reobrir mai. «És impossible predir quan serà possible tornar a fer unes tapes a Les Rambles per començar la nit abans d'explorar llocs ocults del barri Gòtic»

Per altra banda, el món de les ‘start-up’ també ha trobat un punt positiu a Barcelona. L’estudi EU-Start-Ups 2020 classifica la ciutat comtal com la cinquena del món on és millor establir una empresa d’aquesta mena. Els responsables de l’informe destaquen que deu empreses ‘start-up’ amb base a Barcelona s’han consolidat i han incrementat durant aquests mesos, fins i tot en mig de la pandèmia. Alguns exemples d’aquestes empreses són Learnlife, Factorial, Holded, Landbot.io, Tradler o Remy Robotics.


Comentaris

envia el comentari