Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels desperfectes d'una platja després d'un temporal

Barcelona demanarà la zona catastròfica pels desperfectes del temporal Glòria

Els desperfectes del temporal s’eleven a uns 12 milions d’euros en la primera estimació que fa l’Ajuntament per les destrosses que han afectat sobretot als passejos marítims

L’Ajuntament de Barcelona demanarà a l’Estat que declari la zona catastròficael litoral de Barcelona  pels desperfectes que ha ocasionat el temporal Glòria, en especial incidència a la façana litoral.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, després de visitar les platges i passejos marítims més afectats per la borrasca, on en una primera estimació, ja pugen fins als 12 milions d’euros les destrosses pel dur temporal.

En aquesta primera valoració, es calcula que s’hi hauran d’invertir uns 3 milions d’euros per recuperar la sorra, 2 milions més en l’arbrat de la ciutat i fins a 5 milions d’euros hauran de ser destinats per solucionar els problemes que ha patit el Port Fòrum. A més a més, l’alcaldessa ha afegit que la xifra, segurament, incrementi en properes valoracions més exhaustives.

30% menys de les platges

Segons els primers estudis, les platges barcelonines han perdut al voltant del 30% de la sorra, sent la platja de la Mar Bella la que s’ha endut la pitjor part amb una pèrdua d’un 44% de sorra, perdent la part nudista.

Colau ha assegurat que és urgent la intervenció de l’estatper a reposar la sorra perduda i intentar recuperar la normalitat el més ràpid possible, perquè fa anys que se n’ha anat perdent i no s’ha reposat la sorra llevada pels temporals. A més, l’alcaldessa ha demanat prudència als ciutadans que vulguin acostar-se aquest divendres al passeig Marítim de la ciutat.

Per altra banda, el tinent alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, ha assegurat que parlaran amb l’Autoritat Portuària i amb l’Estat per a desenvolupar els projectes necessaris per a protegir el Port Fòrum, el Port Olímpic i Port Vell i Nova Bocana davant de temporals virulents. Alhora ha explicat que confien amb la construcció del dic de recer el 2012 al Port Olímpic que ajudarà a minimitzar els efectes de les fortes onades.